AKP’li vekil: Kadına tecavüz eden, köylülere işkence yapan polisler göreve devam ediyor

AKP’li vekil: Kadına tecavüz eden, köylülere işkence yapan polisler göreve devam ediyor

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, kişisel Twitter hesabında Türkiye'de yaşanan iki olaya tepki gösterdi.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye gündemine oturan iki olaya tepki gösterdi. Yeneroğlu, iki olayda da hakim ve savcıların görevini yerine getirmediğini söyledi. AKP MKYK üyesi Yeneroğlu daha önce de özeleştiri içeren tweetleri ile gündeme gelmişti.

Yeneroğlu, “İşkence yaptıktan sonra ceza bile almadan görevine devam eden polisler var ülkemde. Olmamalı! Tüm delilleriyle ortada olan işkenceye rağmen, işkenceyi hafife alıp üzerine düşeni yapmayan savcı ve hakim var ülkemde. Olmamalı”

​Yeneroğlu’nun "Bir kadına tecavüz  ettikten sonra göreve devam eden polis var ülkemde” ifadeleriyle tepki gösterdiği diğer olay da İstanbul'da Özbekistan uyruklu bir kadının 4 saat alıkonulup tecavüz edilmesi.

Olaya ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada karar çıkmış; mahkeme, sanık polis Şeref Ş.'yi 'Cinsel saldırı', 'İrtikap' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, Ahmet B., Enes S. Ve Yaşar S.’yi de, 'Suçu bildirmeme' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti verdiği bu hapis cezası ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

Sanık İsmail K., ise beraat etmişti.

Yeneroğlu şunları yazdı: "Bir kadına tecavüz edilmesine şahit olup sessiz kalan ve göreve devam eden polisler var ülkemde."