AKP'liler köprüdeki '15 Temmuz' duyarlılığını göstermedi

AKP'liler köprüdeki '15 Temmuz' duyarlılığını göstermedi

CHP'nin, Zeytinburnu E-5 kenarında otel yapılmak üzere turizm alanı ilan edilen alanın 'park' yapılarak, isminin '15 Temmuz Şehitleri' olması yönündeki teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde krize neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarında Zeytinburnu 3284 ada (eski 47) 48-49 parselde bulunan araziye yönelik imar planı değişikliği görüşüldü. Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan E-5 kenarındaki araziye otel yapılmasının önünü açacak imar planı değişikliği kabul edildi. Bir kısmı E-5 yan yol bağlantısı için kullanılacak yaklaşık 27 bin metrekarelik alanın bir kısmının otel yapılmasına oyçokluğu ile karar verildi.

İLK OYLAMADA PARK TEKLİFİ İSİM ÖNERİSİ İLE OYLANDI

Oylama sırasında İBB’nin CHP Meclis üyesi Özgür Aydın, söz konusu arazinin 49 yıllığına bir şirkete kiraya verildiğini belirterek, “15 Temmuz Şehitleri adına park yapılması” önerisinde bulundu. Aydın’a yanıt veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Başkanı Hadi Diler, “Vakıfların mülkünü değerlendirmek niyetiyle yapılan bir plan değişikliği” olduğunu açıklamasında bulundu. Aydın’ın arazinin “15 Temmuz Şehitleri Parkı olsun” yönündeki talebi oylamaya sunuldu. CHP’liler teklife “evet” derken, Ak Partili üyeler “hayır” şeklinde oy kullandı ve başka bir rapora geçildi. Bu sırada AK Partili ve CHP’li üyeler arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

İKİNCİ OYLAMADA PARK OLMASI KABUL EDİLMEDİ, İSMİ OYLAMAYA GEREK KALMADI

Bağımsız meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi, daha sonra söz alarak oylamada usulen hata olduğunu söyledi. Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, Sipahi’nin “İsim ile oylatmak doğru değil. Daha park alanı olup olmayacağı belli olmayan bir parselin ismini oylatmış olduk” şeklindeki uyarısı üzerine teklifi ikiye bölerek tekrar oylattı. Önce parselin park ilan edilmesi oya sunuldu ve reddedildi. Selamet “Park olması kabul edilseydi ismi oylatacaktık. Ama park alanı olması kabul edilmediğini için gerek kalmadı” diyerek mecliste yaşanan sözlü kavgayı sonlandırdı.