AKP'nin kongresini 'Kuzey Kore kongresi'ne benzetti!

AKP'nin kongresini 'Kuzey Kore kongresi'ne benzetti!

65. hükümetin program görüşmeleri, önceki görüşmelere kıyasla sönük geçti. Kürsüye Kuzey Kore ve AKP olağanüstü kongresine ait fotoğraflarla çıkan CHP’li Bülent Tezcan, “Cumhurbaşkanı’nın mektubu okundu. Bu Kuzey Kore’deki parti kongresini çağrıştırıyor. Benzerliği milletimize havale ediyorum’ dedi.

65’İNCİ hükümet programı üzerindeki görüşmeler dün TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. Muhalefetin, hükümet programına ilişkin eleştirileri şöyle:

SAÇ TARIYORSUNUZ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Eskiden televizyonlarda bir gazoz reklamı vardı. ‘İmaj hiçbir şeydir, susuzluk her şeydir’ deniliyordu. Hükümet programı da gazoz reklamı gibi olmuş. Bir taraftan imaj cilalamaya çalışırken, diğer yandan çelişkilerle dolu. Bu, Davutoğlu hükümet programından kes kopyala yapıştır programıdır. Davutoğlu’nun programında sadece iki kelime yolsuzluk ifadesi geçiyordu, 65. programda o da yok. Mahalle yanarken, saç taramakla meşgulsünüz.

PROGRAMDA YOLSUZLUK YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Başkanlık rejimi diyorsunuz. Adını bile doğru koymuyorsunuz. Bu rejime patronlu başkanlık rejimi deniliyor. Bu başkancı rejimin tek adam rejimi olduğunu hepimiz biliyoruz. Hafta sonu bir kongre yapıldı. Cumhurbaşkanı’nın mektubu okundu. Bu Kuzey Kore’deki parti kongresini çağrıştırıyor. Benzerliği milletimize havale ediyorum. Bu programda yolsuzluk yok. Hiçbir yerde değinilmemiş. Sizin kapattıklarınızı ABD’li savcılar şimdi açmaya çalışıyor. Yolsuzluğu kural haline getiren anlayıştan Türkiye’ye fayda gelir mi? Bunların fıtratında da yok yolsuzlukla mücadele. Basın özgürlüğünde Afganistan’ın Ekvator’un gerisindeyiz. Yargıya militan Fethullahçıyı AKP hükümeti yerleştirmedi mi?

ÇİZGİ FİLM MODUNDA


HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş: Gerçekten hükümet programı nasıl hazırlandı, eski Başbakan nasıl alındı? Adeta bir çizgi film modunda hızlandırılmış bir şekilde yaşadık. Hükümet programı hükümet kurulmadan çıktı. Çizgi film demememin sebebi o. Kimin neye karar verdiğini, darbenin kodlarını hepimiz iyi biliyoruz.

PLAY-OFF'A ÇIKTIK AMA SÜPER LİG'E ÇIKAMADIK


BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Futbol tabiriyle söylemek gerekirse, birinci ligten Play-off’a çıktık ama henüz Süper Lig’e çıkmış vaziyette değiliz. 65. hükümetin ana görevi, Türkiye’yi, sizlerin de katkısıyla Süper Lig’e çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır” dedi. Süper Lig’e çıkmak için ise yüzde 5’in üzerinde bir büyümenin tutturulması gerektiğini belirten ve bunun için üretim üzerinden büyüyen bir gelişmeyi hedeflediklerini belirten Kurtulmuş, ekonomide faz değişimine gidileceğinin de mesajını verdi. Kurtulmuş, Meclis’te dünkü hükümet programı görüşmelerinde şunları söyledi:

- Yatırımlarımızla, projelerimizle, havalimanlarımızla, deniz limanlarımızla, duble yollarımızla, duble tren yollarımızla Türkiye’de her alanda yatırımı, kamu ve özel sektör bakımından ileriye götüreceğiz.

- Yatırım için her türlü imkan seferber edilecek. Yatırım ajansı daha etkin hale getirilecek. Özel bir Turkuaz Kart Sistemi geliştireceğiz. Nitelikli yabancı uyruklu çalışanların ve ailelerinin ikamet iznine ve çalışmalarına ilişkin süreçleri kolaylaştıracak ve iyileştireceğiz.

- AB hedefimiz var diye AB’nin çoğu zaman mızıkçı biçimde ortaya koyduğu mazeretleri dinleyecek değiliz. Türkiye sadece önüne sürülen mecburi istikametlerde yürümek zorunda değil.(Hürriyet)