Akşener AKP’yle aynı sıkıntıyı mı yaşıyor?

Akşener AKP’yle aynı sıkıntıyı mı yaşıyor?

Partililer ve okuyuculardan gelen ‘Medya Akşener’i neden görmüyor’ sorusuna yanıt aranırken, çoğu yeni isimlerden oluşan kadrolar tanınıncaya kadar, sürecin böyle gittiği, bu sıkıntıyı 2001’de AKP’lilerin de yaşadığı kaydedildi.

Yeniçağ yazarı ve Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde, okuyucudan gelen ‘Medya, İyi Parti ve Meral Akşener’i neden görmüyor’ sorusuna yanıt verirken, aynı sıkıntıyı 2001’de AKP’lilerin de yaşadığını yazdı.

İde, bugünkü köşesinin, ‘Medya neden yer vermiyor?’ ara başlıklı bölümünde, “Zamanın ruhu ve siyasal şartları göz önüne aldığınızda, bu şaşırtıcı değil.. Ama size bir şey söyleyeyim mi, durum pek de böyle değil.. Çoğu yeni isimlerden oluşan kadrolar tanınıncaya kadar, süreç kadrolar için böyle gider.. Nereden biliyorum? 2001'de, bugünün meşhur AKP'lilerinin yaşadığı sıkıntıdan” dedi. İde, şunları kaydetti:

“İYİ Parti için, lider yanıyla, o zamandan farklı yürüyor süreç.  Lideri konuştuğu anda ekranlarda mutlaka yer buluyor. Havuz medyası hariç tabii. Meslektaşlarımın oto kontrol ya da öğrenilmiş çaresizliklerine rağmen, il il, ilçe ilçe gezen bir lidere ilgisiz kalınamıyor.

Dedim ya, 16 yıl önce de bu noktada tablo, bugünün mağrurları için de aynıydı. Ancak zaman ve kalabalıklar, açık ve net tavırlı medyayı bile etkiledi. Dolayısıyla, soru çok haklı bir soru ancak, cevabı biraz da zaman ve kalabalıklarda. Değişeceğinin işaretleri de Meral Akşener'in yurt gezilerinde var zaten.”