Akşener: İlk işimiz sınırlarımızdaki sistemi düzeltmek olacak

Akşener: İlk işimiz sınırlarımızdaki sistemi düzeltmek olacak

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Gaziantep'te konuştu

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu seçimi Sayın Erdoğan istedi. Biz de bir şey demedik, ‘Eyvallah’ dedik. Görüldü ki en hazır parti İYİ Parti. 7 aylık bir partiyiz, 81 ilde teşkilatımız var. Türkiye’nin bütün sorunlarını kadın gözüyle, kadın yüreğiyle çözmek için yola çıktık. Türkiye Allah’ın izniyle 24 Haziran’dan sonra çok daha iyi olacak demektir. Gaziantep hem ticaret hem sanayi şehri. Peki gençler neden bu kadar işsiz? Devlet Gaziantep’e 16 yılda bir fabrika yaptı mı? Peki çiftçinin ürününü ürettiği paradan satın aldı mı? Peki çiftçi tarlaya küstü mü? Küstü. Üreten bir ekonomik bakış olmadan ne çiftçi kazanır, ne işçi kazanır, ne sanayici kazanır.Ekonomide Sayın Erdoğan bir tercih yaptı. Borç aldı, bina yaptı. Ve inşaatla büyüyen bir Türkiye’yi ortaya koydu. Bugün 450 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz. 70 milyar dolara Atatürk’ün yaptırdığı önemli tesisler birer birer satıldı. Vergilerimizle toplanan paraların nerelere gittiği meçhul. Bizim yapacağımız iş ekonomide güveni sağlamak. Çiftçinin malını satabildiği, sanayicinin üretim yapıp malını satabildiği bir Türkiye’yi tanzim etmektir. Milli bayramlarımızda bunların hepsi hastalanırdı. Biz partiyi kurduk 29 Ekim’de hepsi iyileşti. Genç işsizliği dedim, genç işsizliğini konuşmaya başladılar. Polislerin, öğretmenlerin 3 bin 600 ek göstergesini söyledim, bizatihi Erdoğan tarafından sonra tekrar söylendi ama onu da 24 Haziran’daki sonuçlara göre olacak dedi.

10 milyon işsiz var. Yüzde 26’sı genç, yüzde 36’sı kadın. ‘İşsiz gençlere 500 TL aylık vatandaşlık maaşı başlayacağım’ dedim ortalık karıştı. Bana ‘kaynağı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Kaynak çok. O lüks arabalar var ya, hepsini o arabalardan indireceğim. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bunlar için ‘fındık fıstık parası’ dedi. Fındık fıstık parası dediği 8 milyar dolar.

Size söz veriyorum 2019’un Ramazan ayında 81 iliden temsilcimizle Suriyeli kardeşlerimizle Suriye’de beraber iftar açacağız inşallah. Çünkü herkes vatanında mutludur. İlk işimiz sınırlarımızdaki sistemi düzeltmek olacak. Öğretmenler yeniden eğitimin parlayan yıldızı olacak. Ben bu gençlerle ülkeyi yöneteceğim ülkeyi. Aranızdan bakanlar çıkacak, aranızdan mucitler çıkacak, aranızdan Aziz Sancarlar çıkacak.Kadına şiddet, kadına istismarla ilgili öyle bir mücadele edeceğim ki kimse elini kaldıramayacak. Mülakatlı hiçbir şey olmayacak. Tek bir mülakatınız olacak o da Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı.Hakimlerin tarafsızlığını sağlayacağız.Benim iki şapkam var, milletvekili adaylarımıza oy istiyorum. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayıyım. Cumhurbaşkanlığı’nda da oy istiyorum. Hem kendimi, hem milletvekili adaylarımızı sizlere emanet ediyorum.