Akşener'in partisinde 'çok şaşıracağınız isimler olacak'

Akşener'in partisinde 'çok şaşıracağınız isimler olacak'

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in başında bulunduğu yeni parti girişimi ekim ayında resmiyet kazanmış olacak. Ümit Özdağ yeni parti ile ilgili açıklamasında 'çok şaşıracağınız isimler olacak' dedi.

Kurulacak partiye ilişkin Hürriyet'ten İpek Özbey'e açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, "Ekimde inşallah Samsun’dan yola çıkacağız, çünkü Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yer" dedi.

"Sabah aşağı yukarı saat 10.00-10.30 gibi masaya oturuyorum. Ve akşam saat 8.00’e kadar 15’er dakikalık süreyle, elinde özgeçmişi olan grup veya kişilerle görüşüyorum. Yeni Demokrasi Hareketi’nden Vatan Partisi’ne, AKP’den CHP’ye, MHP’den Saadet Partisi’ne, BBP’ye kadar siyasi partilerden olduğu gibi şimdiye kadar hiçbir siyasi partiyle ilgilenmemiş insanlar da var" diyen Özdağ, kırmızı çizgileri için, "Cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri bunun başında geliyor. Sonra aziz milletimizin değerleri, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü…" açıklamasında bulundu.

Özdağ, "Şaşıracağımız isimler olacak mı?" sorusuna ise, "Hem de çok şaşıracağınız isimler olacak. Tanıdığınız ama daha önce siyasette görmediğiniz isimler. Bazıları Türkiye’nin tamamının tanımadığı ama kendi alanlarının çok seçkin isimleri olacak. “Demek o da bu tehlikeyi görmüş ki, buraya katılıyor” diyeceğiniz siyasi isimleri de göreceksiniz. İş dünyasından önemli katılımlar var" yanıtını verdi.