Akşener'in yol haritası şekilleniyor... 3 aşamalı program

Akşener'in yol haritası şekilleniyor... 3 aşamalı program

Meral Akşener'in genel başkanlığında kurulacak yeni partinin tüzük ve program çalıştayı tamamlandı. 3 aşamalı restorasyon planının yer aldığı programa son şeklini Akşener verecek.

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin tüzük ve program çalıştayı tamamlandı. Son şeklini Akşener’in vereceği programda 3 aşamalı bir restorasyon planı yer aldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, çalıştayda konuşulan başlıkları, yeni partinin kuruluş sürecinde yer alan eski MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz anlattı. Korkmaz, “Bu program 15 yıllık AKP döneminde çökertilmiş devlet sistemini yeniden inşa etmek, ihya etmek üzere bir restorasyon programı olacak” dedi.

'Oran yeniden tutturulacak'

Kısa, orta ve uzun vadede yapılacakları içeren 3 aşamalı bir program üzerinde çalıştıklarını bildiren Korkmaz’ın verdiği bilgiye göre, acil olarak yapılması gerekenler olarak belirlenen kısa vadeli programda, özellikle “güvenlik ve özgürlükler dengesi” olarak formüle edilen ama dozu kaçırılan terörle mücadelede oran yeniden tutturulacak. Bu kapsamda emniyet bürokrasisinin ihtiyaç duyduğu bir takım sıkıntıların giderilmesi, özellikle merkezi idare ve ve yerel yönetimler arasında bozulan dengenin yeniden tesisi önem taşıyacak. Basın özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetler yeniden evrensel boyuta taşınacak. Hukuk ve adaletin yeniden sağlanması noktasında acil yapılacaklar hayata geçirilecek.

Parlamenter sisteme dönüş

Yeni partinin en önemli vaatlerinden biri, karşısında durduğu Başkanlık sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş olacak. Anayasa değişikliği gerekecek bu aşama orta vadeli program içinde en önemli başlık olacak. Korkmaz, “Her hal ve şartta hedef adalet hukuk devletinin yeniden tesis edildiği parlamenter sistemin yeniden kurulduğu gelirin adil paylaşıldığı bir Türkiye’ye ulaşmak olacak” dedi.

Üçüncü aşamada da Türkiye’nin her alanda atılım yapacağı başlıklar yer alacak.