Akşener, Ümit Özdağ hakkında konuştu: Son derece rijit, asabi

Akşener, Ümit Özdağ hakkında konuştu: Son derece rijit, asabi

HaberTürk'ten Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ve iddiaları hakkında konuştu.

Akşener'in açıklamalarının başlıkları: 

''ÖZDAĞ BİLGİLERİ MİT'TEN ALDIĞINI SÖYLEDİ''

Akşener, Özdağ’ın kendisine geldiğini ve Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu söylediğini ifade etti.

Akşener, Özdağ’a belge ve bilgi getirmesi gerektiğini ve ardından gereğini yapacağını söylediğini de aktardı. Daha sonra Özdağ’ın kendisine belge ve bilgi olmadan geldiğini bildiren Akşener, bu bilgileri nereden aldığını sorduğunu ifade etti.

Özdağ’ın bilgileri jandarma, asker ve MİT’ten aldığını söylediğini aktaran Akşener bu kurumların başındaki isimler olan Hakan Fidan ve Hulusi Akar’la bizzat görüştüğünü bildirdi.

''BU KURUMLARIN BAŞINDAKİ İNSANLARI ARADIM''

“Bende bu kurumların başındaki insanları aradım, Bu bilgilerin sizde olup olmadığını doğru mu?” dediğini söyleyen Akşener görüşmelerin resmi kanallar aracılığıyla yapıldığını bildirdi.

“Özel kalemler üzerinden aradım resmi bir biçimde” diyen Akşener, “Bana geri döndüler, bizzat kendileri, Özdağ’ın ağzından yazıp okuyup oralardan aldığını iddia ettiği ifadelerin onların sisteminde olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

ALTAYLI: İsmail Koncuk niye istifa etti?

AKŞENER: Bunlar çok üzücü şeyler. Ben ilçe başkanı, belediye başkanı, üst delegeye kadar hangi arkadaşımız partimizden ayrılırsa çok üzülürüm. Çünkü o partileri var eden insanlardır. İstifa eden hiçbir arkadaşımızın hakkında incitici bir şey söylemedim, iradelerine saygı duydum. Ama istifa gerekçelerini olumlu bulduğunu söyleyemem. Onu söylemeyeyim, kalsın.