Akşener'in Beylikdüzü'nde ziyaret ettiği esnaf, yetersizliğinden yakındı!

Akşener'in Beylikdüzü'nde ziyaret ettiği esnaf, yetersizliğinden yakındı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul'un ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Avcılar'ın ardından Beylikdüzü'ne geçen Akşener, burada tek tek girdiği dükkanlarda esnafın sıkıntılarını dinledi.

Dönerci dükkanında döner kesen Akşener'e ekonomik sıkıntıdan dert yandı. Esnaf, pandemi sürecinde yapılan yardımların yetersizliğinden şikayetçi oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul'un ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Avcılar'ın ardından Beylikdüzü'ne geçen Akşener, burada tek tek girdiği dükkanlarda esnafın sıkıntılarını dinledi. Dönerci dükkanında döner kesen Akşener'e ekonomik sıkıntıdan dert yandı. Esnaf, pandemi sürecinde yapılan yardımların yetersizliğinden şikayetçi oldu.

Akşener'e, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ile birlikte çok sayıda partili eşlik etti. Esnafın Akşener’e anlattıkları ise ekonomideki son durumu gözler önüne serdi.

VATANDAŞ İLE SOHBET ETTİ

Beylikdüzü'nde vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Akşener, dükkanları tek tek ziyaret ederek dükkân sahipleri ve işletmecilerle sohbet etti. Pandemi sürecinde ağırlaşan ekonomik koşullardan dert yanan vatandaşlar, seslerinin duyurulması konusunda Akşener'den destek istedi. Bazı esnaf da seçim dönemleri dışında bir parti genel başkanını kendilerini ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Giyim mağazasını ziyaret eden Akşener, dükkan sahibine "Durumlar nasıl?" diye sordu. Esnaf, "Destek paketleri bize gelmedi. İstanbul gibi bir yerde destek olarak verdikleri 750 liralık kira yardımı yetmez. Belki doğuda, Anadolu’da yetebilir. Zor açıkçası iki tane de çocuğum var bu şartlarda zor" diye konuştu. 

Saat 16.00 sıralarında girdiği erkek kuaföründen o ana kadar sadece 3 müşterinin geldiğini öğrenen Akşener, "Bu senin kira yetmez" dedi. Esnaf da Akşener'i onaylayarak, çok sıkıntıda olduklarını ifade etti.

Bir başka esnaf Akşener’e bulundukları durumu şu sözlerle aktardı: “İlk defa bir genel başkanı halkın arasında gördük. Pandemiden dolayı bütün esnaf oturuyor. Artık devlet yardım yaparsa... Devletin yardım yapması için sizin de katkılarınızı bekliyoruz. Yapılan yardımlar yetersiz. Arkadaş 14 bin lira kira veriyor, devlet 750 lira kira yardımı yapıyor.” 

İktidar aleyhine konuşmadığını onları germek içinde gezmediğini dile getiren Akşener “Seçim zamanı gelecekler sizden oy isteyecekler, ikna edecekler, o ayrı. Ben sizin sıkıntılarınızı dinlemek için geldim” dedi.

DÖNER KESTİ

Bir kebapçı dükkanına giren Akşener, esnafla satışlar hakkında konuştu. Daha sonra ocağın başına geçerek ustadan masatı alan Akşener, döner kesti. Israrlar üzerine kendisine ikram edilen dönerden bir lokma alan Akşener, gazetecilere döner ikram etti.