Ali Babacan'dan Cumhur İttifakı açıklaması!

Ali Babacan'dan Cumhur İttifakı açıklaması!

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, canlı yayında siyaset ve ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. DEVA Partisi'nin bir ittifaka katılıp katılmayacağını da değerlendiren Babacan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan 'İttifak' sorusuna şu yanıtı verdi: Erken seçim kararı alınırsa...
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24'te katıldığı canlı yayında siyaset ve ekonomi gündemine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Gelecek Partili Selçuk Özdağ ve YENİÇAĞ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na yönelik saldırılarla ilgili konuşan Babacan, "Selçuk Özdağ’a saldırıyı soruşturan savcının fotoğrafı yayımlandı, tehdit edildi. Erdoğan ve Bahçeli sessiz kalarak bu saldırıları zımni olarak kabul etmiş olduğu görünüyor, Sayın Erdoğan iyi bilir; sükut ikrardan gelir. Saldırılara sessiz kalınması dehşet verici" ifadesini kullandı.

"SOSYAL YARDIM ALMANIN ŞARTI AK PARTİ ÜYESİ OLMAK"
Türkiye'de sosyal yardım alma şartının Ak Parti üyesi olmak haline geldiğini belirten Babacan, "TÜİK rakamlarına göre 23 milyon insan günlük 40 liranın altında yaşıyor. Sosyal desteğin önemi pandemi döneminde de ortaya çıktı" dedi ve kendisine ulaşan bir ihtiyaç sahibine tanıklığını paylaşarak 'sosyal destek alma şartının AK Parti üyeliği olduğunu" söyledi.
 
"İTTİFAK KONUSU"
Partisinin adının sık sık telaffuz edildiği ittifaklar ile ilgili de konuşan Babacan, "DEVA Partisi kurulalı daha bir yıl olmadı. DEVA Partisi önce özgün kimliğini oluşturmalı. Diğer türlü 'başka bir partide eriyor' algısı oluşur. Biz  iktidar olmak için kurulmuş bir partiyiz. Seçim dönemi geldiğinde veya erken seçim kararı alınırsa, o gün ortak adaylık ve ittifak meselesi konuşulur" diye belirtti.

Babacan, partisinin yaklaşımının, 'Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak isimlerin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş taahhüdünü kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtti.

"AMAN ABİ ÇÖKERLER"
 Babacan ilk 100'e giren vergi rekortmenleri listesinde 67 kişinin adını saklı tutmasını yorumlarken, "Listeyi gördüğümde tebessümle karşıladım, vergi rekortmenliği kazanç demek. Yoksulluğun bu kadar yoğun olduğu bir dönemde adını açıklamak bir risk. Bir de iş dünyasında, 'aman abi çökerler' ifadesi var. Bu korkunun kaynağında da devlet gücü ile iş dünyasından talepte bulunulması var" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ortaklara mahkum ettiğini aktaran Babacan, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli hükümetin veto mercii haline gelmiş durumda. Bahçeli tamamen hamaset üzerinden siyaset yürütüyor. Sayın Bahçeli'nin Türkiye için üretebildiği bir proje var mı? Aklıma hiçbir şey gelmiyor dedi.

Siyasi partiyi kapatma gündemi gerçek sorunları üzerine örtmek için yaratılıyor. Sayın Erdoğan kuşatılmış değil. Ortaklara kendisini mahkûm eden Erdoğan'dır" dedi.