'Analarını belleyeceğiz' demişti: YSK’dan Kozan kararı

'Analarını belleyeceğiz' demişti: YSK’dan Kozan kararı

Yüksek Seçim Kurulu, Kozan’da yaptığı konuşmada "Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz" Nihat Atlı’nın, “belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı”na karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP’den Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı’nın, “belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı”na karar verdi. YSK Kozan’da mazbatanın seçimde en yüksek oyu alan Saadet Partili Kazım Özgan’a verilmesini kararlaştırdı.

Adana’nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakı’ndan belediye başkanı seçilen MHP’li Nihat Atlı’nın başkanlığı, Saadet Partisi’nin başvurusu sonucu İl Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü. Saadet Partisi seçimlerde ikinci olan adayı Kazım Özgan’ın başkan olması gerektiği yönünde YSK’ye talep dilekçesi verirken, MHP Genel Merkezi ise karara itirazda bulunmuştu.

'ANALARINI BELLEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Atlı, Kozan’da yaptığı konuşmada “Arkamda Devlet Bahçeli var, biz iki parti, tek parti olduk. Partinin adına da Cumhur İttifakı dedik arkadaşlar. Rabbim’in izniyle, bu Cumhur İttifakıyla, pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da, bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar, mücadele verip, Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar” demişti.