Ankara'da seçim heyecanı: Hedef iktidar

Ankara'da seçim heyecanı: Hedef iktidar

CHP Ankara’da İlçe Başkanlığı Seçimleri'nin nabzını YURT tutuyor. CHP’de olağan kurultay süreci devam ediyor. İlçe Başkanlarının seçimiyle devam eden demokrasi şölenini YURT yakından takip ediyor. İlçeleri yönetmeye aday isimler hedeflerini YURT’a anlattı.

Onurcan UYGUR / YURT

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olağan kurultay süreci ilçe başkanlarının seçimiyle devam ediyor. YURT Gazetesi de CHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak olan kadroların belirleneceği süreci yakından takip ediyor. Ankara il örgütünde devam eden seçimlerde ilçeleri yönetmeye aday olan isimler hedeflerini YURT’a anlattı. 

KESKİN'DEN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
 
CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise, “9 ilçede seçimlerimiz bitti. Her ilçede birden fazla aday çıktı. Demokrasi şöleni halinde devam ediyor. Hiçbir itirazın olmadığı kimsenin küsmediği bir seçim ortamı gerçekleştiriyoruz. Artık Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri nasıl alınır konuşuluyor. Bu yapıyla birlikte partimizi 2019 seçimlerine hazırlayacağız” diye konuştu.

ÇANKAYA'DA SEÇİM 9 ARALIK'TA

CHP Çankaya da ise mevcut ilçe başkanı Selçuk Dereli’nin aday olmayacağı yarışta 2 adayın yarışması bekleniyor. 420 delegenin oy kullanacağı demokrasi şöleni 9 Aralık’ta gerçekleşecek.

HEDEFİMİZ İKTİDAR

Ozan Ergün Doğan ise, “Bizim sloganımız ilke, irade ve iktidardır hedefimiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarını yansıtacağız. Sokağı örgütlemek için geliyoruz. Asıl hedefimiz ilçe belediyesi yönetmek değil, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin istiyoruz. Biz örgütlenerek bunu başarabileceğimizi biliyoruz. Birçok komisyonda sendikada başkanlık yaptım. Kendimi emekten tarif ediyorum. Arkamızda hiç kimse yok ama yanımızda birçok dostumuz var. Çelik gibi bir iradeyle buradan iktidara çıkacağız. Örgütü sokaklarda koşturacağız” diye konuştu.

'MAHALLELERDE ANLATACAĞIZ'

İlçe Başkan Adayı Devrim Bora Özüdoğru, “Referandumda hayır bloğunun aldığı oyları seçimlerde de almayı hedefliyoruz. Hayır bloğunun lideri olan CHP’yi, 2019 da iktidara taşıyacağız. Ayrıca bu süre zarfında da partimizin programını mahallelerde daha çok anlatacağız. Oluşturacağımız ekiple evleri ziyaret edeceğiz, raportör arkadaşlarımızın hazırladığı raporlar doğrultusunda da çalışmalarımızı belirleyeceğiz” dedi.

'CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK YÖNETİMİ KURACAĞIZ'

CHP Altındağ’da mevcut  İlçe Başkanı  Servet Akman dışında bir aday çıkmadı. İlçe Başkanı Akman, birlik ve beraberlik çerçevesinde ilçede yönetimi sürdürdüklerini belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nunadalet yürüyüşü ile başlattığı ve bizim de özümsediğimiz birlik ve beraberlik vurgusu ilçemize de yansıdı. 26 Kasım da gerçekleştireceğimiz seçimde 400 delegemizle birlikte hareket edeceğiz. 2019 yılındaki seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğunun farkındayız. Bu bilinçle ilçemizde CHP’yi iktidara taşıyacak yönetimi kurarak, sokak sokak gezeceğiz. Partimizi iktidara taşımak için mücadele edeceğiz” dedi.

SİNCAN'DA SEÇİM 10 ARALIK'TA

CHP Sincan İlçe Başkan Önder Ağdede’nin aday olmayacağı ilçede 4 aday yarışıyor. 10 Aralık’ta gerçekleşecek demokrasi şöleninde 391 delege oy verecek. Aday Hasan Avşar, “Mevcut yönetimde ilçe başkan yardımcısıyım. 2019 seçimlerini bir çıkış noktası olarak yola çıktık. Sincan da oyumuzun artırılması gerekiyor. CHP iktidarında Sincan’ın ve ülkenin nasıl yönetileceğini halkımıza anlatacağız” dedi.

2019 SEÇİMLERİNDE HEDEF İKTİDAR

Bir diğer aday Mustafa Şanlıtürk ise, “Sincan’da genel olarak başarısızlık söz konusudur. Emekli öğretmenim ve geniş zamanımı var. Bilgi birikimimle birlikte istek üzerine oldum. Parti içinde insanları eğitilmeden alanlara çıkarılmayacaktır. Örgütlenme konusunda da sokaklarda gezmek yerine mahallelerde apartmanlara ev evörgütleyeceğiz.” Aday Anıl Batıer ise, “CHP’de iyi bir yönetim oluşturarak 2019 iktidara taşıyacak bir kadro oluşturacağız. Çocuklarımız geleceği için mücadelesi vereceğim” dedi. Aday Ali Aydoğan ise YURT’a demeç vermedi.

9 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLAR GÖREVE DEVAM DEDİ

Öte yandan Ankara’da 9 ilçede mevcut ilçe başkanları yeniden seçildi.  Yenimahalle  Ahmet Meşe, Mamak Adnan Demirci, Keçiören Serdar Kendir, Kalecik Alper Gümüş, Kızılcahamam Yüksel Altun, Haymana Naci Sezer, Koçhisar Mahmut Celal Ünsal, Çamlıdere Mustafa Çiçekçi ve Güdül Kemal İrez oldu.