Ankara'da son durum: Fark 10 puanın üzerinde

Ankara'da son durum: Fark 10 puanın üzerinde

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Recep Tayyip Erdoğan’ı hemşehrilerine şikayet ediyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Recep Tayyip Erdoğan’ı hemşehrilerine şikayet ediyoruz. Bu ülkede iki kardeş, biri AK Partili, biri CHP’lidir. Bunu en iyi Rizeliler bilir. Gelinini çok seven kayınvalidelerin, dedelerin kendisi AK Partili olabilir ama gelinleri, damatları CHP’li olabilir. Bir evin içinde anası AK Parti’ye, çocuğu İYİ Parti’ye oy veren vardır. Ama sabah akşam yatıp kalkıp, ‘Biz ülkemizin bekasını düşünüyoruz, karşımızdakiler terörist’ demek, bu ülkenin huzurunu bozduğu gibi ailelerin içinde dahi ciddi kırılmalara, tartışmalara ve hatta artık birlikte televizyon izleyememe noktasına getirmiştir. 3 tane belediye fazla alayım, 5 tane belediye fazla alayım diye bu ülkeye bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

BEKA SORUNUNU O GÜN AŞTI

CHP’li Özel, Rize İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Rize’den Tayyip Erdoğan’ın memleketinden Rizelilere Erdoğan’ı şikayet etmekle başlıyoruz. Cumhuriyet kurulana kadar büyük bir kuruluş ve kurtuluş mücadelesi verildi. Lazıyla, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülke beka sorununu o gün aştı. Bugün 81 ilimizde bayrağımız dalgalanıyor, ülkede kimin acısı varsa, 82 milyonun acısıdır. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için hep birlikte varız ve buradayız. Örneğin İsmet İnönü, çok partili rejimin ikinci seçiminde, 14 Mayıs 1950’de, ‘Önümüzdeki seçim beka seçimidir, Atatürk’ün silah arkadaşıyım, ülkenin kurucularındanım, ben olmazsam Türkiye mahvolur’ demedi, buna tenezzül etmedi. Menderes, 1954’te ‘Bir tugayımız Kore’de savaş halindeyiz, bu bir beka seçimidir’ demedi. Ecevit, 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı varken ‘Bu beka seçimi’ demedi. Turgut Özal, 1991’de Irak Savaşı’nı bahane edip ‘beka seçimidir’ demedi. Başta Recep Tayyip Erdoğan ve onun prompterı’na yazılan yazıları tekrar eden Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerini bir beka seçimi olarak göstermeye çalışıyorlar. Umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar. Vatandaşa verecekleri bir vaatleri, ortaya koyacakları bir umut ve vatandaşın bunun karşısında duyacağı heyecan yerine 31 Mart’ı bir korku seçimine çevirmeye çalışıyorlar” dedi. Özel, şunları kaydetti:

ŞİKAYET EDİYORUZ

“Rize’de Recep Tayyip Erdoğan’ı hemşehrilerine şikayet ediyoruz. Bu ülkede iki kardeş, biri AK Partili, biri CHP’lidir. Bunu en iyi Rizeliler bilir. Gelinini çok seven kayınvalidelerin, dedelerin kendisi AK Partili olabilir ama gelinleri, damatları CHP’li olabilir. Bir evin içinde anası AK Parti’ye, çocuğu İYİ Parti’ye oy veren vardır. Ama sabah akşam yatıp kalkıp, ‘Biz ülkemizin bekasını düşünüyoruz, karşımızdakiler terörist’ demek, bu ülkenin huzurunu bozduğu gibi ailelerin içinde dahi ciddi kırılmalara, tartışmalara ve hatta artık birlikte televizyon izleyememe noktasına getirmiştir. 3 tane belediye fazla alayım, 5 tane belediye fazla alayım diye bu ülkeye bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Terörle mücadelede bir altın kural vardır, o da terör örgütlerinin adını anmamaktır. Bu ülkede en çok sesi duyulanlar, terör örgütlerinin isimlerini saymakta, partimizle bu örgütleri işbirliği halinde göstermektedir. Bu vatandaşımızın vicdanında karşılık bulmamaktadır. Bunlar, terör örgütlerine karşı birliktelik duygusunu zedelemektedir.

SAMİMİYETSİZLİKLERİ ORTADA

Bir samimiyetsizlik varsa, iktidar partisinin FETÖ’yle mücadeledeki samimiyetsizliği ortadadır. Parasızlar, garibanlar, iş bulmak için bir sendikaya kaydolanlar, devlet bu cemaatin elinde diye, o cemaatle birlikte görünenler, parasız oldukları için, dayısız oldukları için cezaevlerindedirler. Bu örgütle iş tutanlar, örgütün iç halkaları Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından cezalandırılmamıştır. Rize Merkez örneğinde görüldüğü gibi bir süre cezalandırılmış, şimdi yeniden aday yapılmış durumdadırlar. AKP, FETÖ ile mücadelede, sanal olarak bu örgütü bir yerde güçlü göstermekte ama örgütün başını ezmek için gereken adımı atmamaktadır. Örneğin FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının araştırılması için verilen bütün önergeleri reddetmiş, ikinci kuşaktan akrabası FETÖ örgütünde olanlar ihraç edilirken, bugün darbeyi gerçekleştirmiş generalin kardeşini Hollanda’ya büyükelçi atadılar, darbeyi gerçekleştirmiş örgütün rektörü olarak hala cezaevinde olanların kardeşini bakan yaptılar. AKP’nin bu konudaki samimiyetsizliği açık ve net bir şekilde ortaya konmuştur.

TÜRKİYE KUTUPLAŞTIRMAYI HAKETMİYOR

Dostluğumuzu, kardeşliğimizi, vatanseverliğimizi en iyi bilenler onlar olmasına rağmen, bir seçim kazanmak uğruna bunu yapanlardan yargıda da hesap sormaya, cezaysa ceza, tazminatsa tazminat; bu sözlerini yanına bırakmamaya kararlıyız. 82 milyonu kucaklamak yerine kutuplaştıranlara, kardeşleştirmek yerine şeytanlaştıranlara karşı, etle tırnak gibi olan insanları birbirlerine düşman etmeyin. Türkiye, bir Rizelinin ağzından kutuplaştırmayı da haketmiyor.”

RİZE’DE EN ÇOK AK PARTİLİLERDEN OY BEKLİYORUZ

82 milyona hizmet etmek üzere 54 milyonun oyuna talibiz. Seçmenin doğduğu yere, etnisitesine, mezhebine bakmıyoruz, geçmişte hangi partiye oy verdiğine bakmıyoruz. Rize’de en çok AK Partililerden oy bekliyoruz. Bu sürecin sonunda Recep Tayyip Erdoğan devletin her kademesini, orduyu, yargıyı, Meclis’i yöneten birisi, muhalefet partisini de yönetmek istiyor. Kiminle ittifak yapacağımıza karışıyor, ‘onu söyle, bunu söyle’ diyor. Çok net bir durum var. CHP bu seçimlerde fiilen İYİ Parti ile ittifak halindedir, bu ruha uygun davranmaya devam edecektir. Kimseyi ötekileştirmiyoruz, resmi bir ittifak halinde değiliz ama 82 milyona hizmet edecek şekilde 54 milyonun oyuna talibiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın canı öyle istiyor diye olmayan şeyleri söylemek zorunda değiliz.”

MANSUR YAVAŞ 10 PUAN ÖNDE

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel,oy oranına da değinerek partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın 10 puan önde olduğunu AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin seçimi kaybedeceğini söyledi.