Ankara'da kayıp telaşı: Kaçışlar başladı

Ankara'da kayıp telaşı: Kaçışlar başladı

Seçim yenilgisi sonrasında telaşın yaşandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden AKP’li belediyelere kaçış başladı. 24 kişi Altındağ’a geçiş yaparken, çok sayıda kişi de Pursaklar için dilekçe verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevli onlarca personelin seçimin ardından Altındağ Belediyesi’ne geçtiği ortaya çıktı. 31 mart yerel seçimlerini 124 bin oy farkıyla rakibi Mehmet Özhaseki’nin önünde tamamlayan Mansur Yavaş henüz mazbatasını almadan gerçekleşen personel geçişi, soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet araçlarının hibe edildiği iddialarıyla gündeme gelen Altındağ Belediyesi’ne şimdi de çok sayıda büyükşehir personeli naklen atandı. Aralarında daire başkanlarının, mühendislerin, zabıta memurlarının ve teknikerlerin de bulunduğu büyükşehir belediyesi çalışanı 24 kişinin bir günde Altındağ Belediyesi’ne geçiş yaptığı öğrenildi.

'KENDİ EKİBİNİ Mİ TAŞIYOR?'

Seçimlerin ardından Altındağ Belediye Başkanlığı görevine gelen AKP’li Asım Balcı’nın önceki dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterlik görevini yürütmüş olması, “Balcı, kendi ekibini Altındağ’a mı taşıyor?” sorusuna yol açtı.

İŞE ALIMLAR HÜKÜMSÜZDÜR

Büyükşehirden Altındağ Belediyesi’ne bir günde geçen 24 personel akıllara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önceki gün yaptığı açıklamayı da getirdi. CHP’li Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Nisan itibarıyla rutin işler haricinde yapılan işe alımların, kiralamaların ve bankadan kredi çekme işlemlerinin belediye ve üçüncü şahıslar yönünden hükümsüz olacağını duyurdu.

PURSAKLAR’A GEÇİŞ İÇİN DİLEKÇE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin ortaya atılan iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. Büyükşehir çalışanı 24 kişinin Altındağ Belediyesi’ne naklen geçişinin yanı sıra çok sayıda personelin de büyükşehirden Pursaklar Belediyesi’ne geçmek için dilekçe verdiği ileri sürüldü. Kaç personelin geçiş talebi için dilekçe verdiği öğrenilemezken, taleplerin onaylanıp onaylanmayacağı ise henüz netleşmedi.