Anketler yüzde 60 diyor… 

Anketler yüzde 60 diyor… 

Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle milletvekilliğinden ayrılıp aday olduğu Kırklareli’de belediye başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP’li belediyeler sıralamasında Kırklareli’nin birinci olacağını, anketlerin de bunu doğruladığını söyledi.

Milletvekilliği görevinde 8 yıl süreyle bulunduktan sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle aday olduğu Kırklareli’de seçim kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu, yerel seçimlerde ilin CHP’li belediyeler sıralamasında birinci olacağı iddiasında bulundu. Kesimoğlu, “Ben yüzde 38’le seçildim. Şu anda anketlerden gelen sonuçlar 60 civarında” dedi.

Kesimoğlu, YURT’a yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı döneminde, milletvekilliğinde yaşamadığı mutluluk ve huzuru hissettiğini belirterek, “Ülkemiz kurallar ülkesi. Ama her kuralın istisnası, istisnanın müstesnası var. Genel kurallar bizim için istisnalar iktidar partisi için. Artık bağımsız denetim diye bir şey yok. Ya Mehmet’i akla ya Kesimoğlu’nun kellesini getir. Denetçiler hiç ayrılmıyor. Ama her şeye rağmen biz doğru olanları, hukuka uygun olanları yapıyoruz. Güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kırklareli’de icraatlarını anlatırken, Kırıkkale ile karıştırılan ilde bu algıyı yıkmaya çalıştıklarını, Edirne ve Tekirdağ’ın gölgesinden çıkarmak için farkı kapatmaya uğraştıklarını anlatan Kesimoğlu, şöyle devam etti:

ALİ RIZA EFENDİ, ZÜBEYDE HANIM VE ATAGAR

“Alt ve üst yapıyla ilgili çalışmalarımız var. Ayrıca katılımcı demokrasi anlayışımıza karar alma sürecine halkımızı da katarak, ihtiyacı olduğu hizmetleri getirmeye çalıştık. Atamızın Selanik’te doğduğu evin aynısını hatta daha güzelini yaptık. İçini modern bir müze haline getirdik. İki ayda 60 bin ziyaretçi geldi. Yıllardır bu projenin takipçisiyim, her içeri girdiğimde gözlerimin dolduğunu hissediyorum. Kent belleği için Ali Rıza Efendi adını koyduğumuz kültür evi yaptık. Kadınlarımıza yönelik spor merkezi kurduk,  Zübeyde Hanım ismini verdik. Türkiye’de başka örneği olmayan otogarımızı yaptık, Genel Başkanımız adını Atagar koydu. Çağdaş hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. 28 bin metrekarelik kapalı Pazar yeri yapıyoruz. Yönetmek harcamakla olur. Muhalefet belediyesi olarak akçalı konularda sıkıntı yaşıyoruz ama kaynak yaratmaya çalışıyoruz.”

YUNANİSTAN’LA KRİZ SUNİ

YURT’un sorularını yanıtlayan Kesimoğlu, Yunanistan ile ilişkilerin gerilmesinin suni olduğunu belirterek, “İki tane asker 250 metre sınıra girdi diye kriz çıkmaz. İktidar partisi FETÖ’cüleri pazarlık unsuru yapıp alabilir miyiz çabası içinde. Halklar arasında hiçbir sıkıntı yok” dedi.

ATATÜRK'ÜN İMZASI OLAN FABRİKAYI SATIYORLAR

Şeker fabrikalarının satışına karşı olduklarını tekrarlayan Kesimoğlu, Alpullu’nun Atatürk’ün talimatıyla kurulan ilk devlet fabrikası olduğunu hatırlattı. Kesimoğlu, “Atatürk’ün isminin, devrimlerinin yok edilmek istendiği bir sürecin içinden geçiyoruz. Fabrika zarar ettiği için satılmadı, zarar ettirildi. Alpullu’nun etrafında Sarımsaklı ve Türkgeldi tohum üretme çiftlikleri vardı. Üretilen tohumları bölgedeki çiftçilerin hizmetine sunuyordu. Orada yetiştirilen damızlık hayvanlar, Avrupa’da ödül alıyordu. Önce Sarmısaklı, sonra Türkgeldi satıldı, şimdi sıra Alpullu’ya geldi. Müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. 

NÜKLEER SANTRAL

Trakya’da müthiş bir orman birikimine sahip olan İğneada’da nükleer santral yapımının da gündemde olduğunu ifade eden Kesimoğlu, bunun arkasından da termik santralin geleceğini, kesinlikle bunlara karşı mücadele verileceğini bildirdi. 

KIRKLARELİ BİRİNCİ

Kesimoğlu, CHP’li belediyeler sıralamasında Kırklareli’nin ciddi oy oranıyla birinci olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“2019’da tekrar göreve talibim. Ben belediye başkanı olmak iddiasında değildim. Milletvekilliği yapıyordum. Sayın Genel Başkanımız ihtiyacım var dedi. Atatürk’ün koltuğunda oturan Genel Başkanımıza nezaketsizlik yapamazdım. Yüzde 38’le seçildik. Şu anda anketlerden gelen sonuçlar 60 civarında. Ben iddialıyım, Kırklareli birinci olacak. “