Arkamızda bir kişi de olsa milyonlarda olsa söylemimiz değişmeyecek: Talebimiz adalet

Arkamızda bir kişi de olsa milyonlarda olsa söylemimiz değişmeyecek: Talebimiz adalet

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, 25 gün süren Adalet Yürüyüşünün ardından İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilen Adalet Mitingi sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında milyonlarca vatandaşın adalet yürüyüşünde ve adalet mitinginde adalet istediğinin vurgusunu yapan CHP’li Öz, şunları ifade etti;

25 gün önce yola çıktığımızda tek söylemimiz vardı; HERKES İÇİN ADALET. Milyonlarla buluştuğumuz Maltepe meydanından tek bir ağızdan bu talebimizi yineledik. Yolumuz uzundu fakat birlik olunca, bütünlük olunca aşılmayacak yol yoktur. Bunu kimseyi kırmadan rencide etmeden gerçekleştirdik. Çünkü yolumuz vatandaşımız için adalet yoluydu. Yolları, dağları aştık ve milyonlarca vatandaşımızla kucaklaştık. Şimdi adaletin sağlanması zamanıdır.

ADALET PARTİLERİN MÜLKÜ DEĞİL VATANDAŞIN GÜVENCESİDİR

Toplumun refahı, huzuru ve güveni için en önemli kavram adalettir. Fakat adalet tanımını şahsileştiren ve kendileri gibi düşünmeyen herkesin özgürlüklerini kısıtlama yolunu tercih edenler elbette ki adaletin ne olduğunu bilemezler. Adalet sadece yalan da olsa taraflı düşünmekten geçmez. Kendisi gibi düşünmeyenleri ise ötekileştirmekle adalet sağlanmaz. 

Bu sebeple adalet varsa herkesin eşit olması gerektiği gerçeğinde yürüyüşümüze başladık ve gördük ki milyonlarca vatandaşımız bizimle yürüdü bize destek oldu ve bizimle hak, hukuk, adalet sloganını haykırdı. Çünkü adalet ne mülktür nede imtiyazdır. Adalet tüm vatandaşlar için eşit sağlanması gereken anayasal haktır. Görüyoruz hala farkına varmayan iktidar valiliğe ve yandaş medyaya Maltepe meydanındaki vatandaşı saydırmış ve gerçeğe yakın dahi olmayan kişi sayısını gece yarısı ilan ettirmiştir.

BU BİR PARTİ YÜRÜYÜŞÜ DEĞİLDİ

Yapmış olduğumuz ADALET yürüyüşü ve mitingi Cumhuriyet Halk Partisinin yürüyüşü değildi. O yüzden özellikle duyurduğumuz gibi yürüyüşlere ve mitinge partimizin bayraklarını getirmelerini istemedik. Biz katılımcılardan sadece Adalet yazılı pankartlar, Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarını getirmelerini istedik. Çünkü bu bir siyasi parti yürüyüşü değildi. ADALET isteyen her bir vatandaşımız içindi. Türkiye’de uygulanan haksızlıklara, adaletsizliklere karşı bir halk hareketiydi. Ve bu yürüyüşümüzü ve mitingimizi hukuk çerçevesinde, yasalara uygun, demokratik kurallar içerisinde gerçekleştirdik.

BİZ HERKES İÇİN ADALET DEDİK

Biz ülkemizde haksızlığa uğrayan, eşitsizliğe uğrayan tüm vatandaşlarımız için yürüdük. Atanamayan öğretmenlerimiz için, taşeron işçilerimiz için, liyakat sistemine göre değil de sadakate dayalı yapılan atamalardan haksızlığa uğrayan vatandaşlarımız için, iş bulamayan ve uzmanı olduğu iş kollarında çalışamayan milyonlarca gencimiz için yürüdük. Haksız yere işlerinden atılan insanlarımız için, iddianameleri uzun süre hazırlanmayıp hapislerde bekletilen yurttaşlarımız için yürüdük. Biz sadece ADALET dedik.

ARKAMIZDA BİR KİŞİDE OLSA MİLYONLARDA OLSA SÖYLEMİMİZ DEĞİŞMEYECEK, TALEBİMİZ ADALET

Gelinen noktada aslında kaç kişinin olduğu polemiği çokta önemli değildir. Çünkü bizim yanımıza desteğe gelen vatandaşlarımız gönülden ve kendi imkanlarıyla gelmiştir. Biz kimseyi yürüyüşümüze gelmezseniz işinizden olursunuz diye tehdit etmedik, kimseyi neden bizi protesto ediyorsunuz demedik yine de alkışladık. Çünkü destek kadar protestoda vatandaşın en doğal hakkıdır. Kimseyi bizi eleştiriyor, bizi protesto ediyor diye ötekileştirmedik. Adaletsizliğe uğradığını düşünen ve adalet isteyen herkes yürüyüşümüze katılabilir dedik ve yürüyüşümüz bir kartopu gibi büyüyerek milyonların buluşmasına sahne olmuştur.

Gördük ki ilk başta ön yargısı olduğunu ifade eden birçok vatandaşımız yürüyüşümüzde destekçimiz oldu. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi kimliğimiz olmadan başlattığımız adalet yürüyüşümüzde yine parti kimliği gözetmeksizin bize destek olan vatandaşlarımıza, bizlere aralıksız katılım gösteren örgütlerimize teşekkürü borç bilirim. Destekleriniz yürüyüşümüzün gücü olmuştur. Bu güç önce adaleti tahsis edecek ve kaybolan huzuru, barışı ve güveni geri getirecektir.