Aydın Barosu Başkanı Bozkurt: Yavaş, meslektaş olduğunu da başkan olduğunu da gösterdi

Aydın Barosu Başkanı Bozkurt: Yavaş, meslektaş olduğunu da başkan olduğunu da gösterdi

Avukatlara ilişkin kanun maddelerindeki hak ve yetkilerinin sınırlandırılması ve seçim sisteminin değiştirilmesine karşı başlattıkları ''Savunma Yürüyüşü'' Ankara girişinde engellenen baro başkanlarının eylemleri devam ediyor. Kendileri için gönderilen yiyecek ve içeceklere el konulduğunu, ihtiyaçlarını giderdikleri çevrelerindeki kafenin kapatıldığını açıklayan avukatlara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın gönderdiği destek bu sefer ellerine ulaştı.

Türkiye'nin dört bir yanından başlattıkları ''Savunma Yürüyüşü'' Ankara girişinde polisin sert müdahalesiyle engellenen baro başkanlarının eylemleri devam ediyor. Kendileri için gönderilen yiyecek ve içeceklere el konulduğunu, ihtiyaçlarını giderdikleri çevrelerindeki kafenin kapatıldığını açıklayan avukkatlara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın gönderdiği sıcak çorba ve yağmurluklar bu sefer ellerine ulaştı. 

''AYIBIN, HUKUKSUZLUĞUN TARİHİ YAZILIYOR''

Ankara Barosu'nun, Baro Başkanları ve meslektaşları için gönderdiği yiyecek, içeceklere el konulduğunu sosyal medya hesabından duyuran Aydın Barosu Başkanı avukat Gökhan Bozkurt, ''Ayıbın, hukuksuzluğun tarihi yazılıyor, Başkent girişinde'' dedi.

Avukat Bozkurt, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ankara Barosu'nca buradaki Baro Başkanları ve meslektaşlar için getirtilen yemeklere el konuldu az önce. Ayıbın, hukuksuzluğun tarihi yazılıyor Başkent girişinde. Unutmayın şunu: Aç da bıraksanız, susuz da bıraksanız savunma makamı susmayacak. Direniyoruz. #SavunmaDurdurulamaz'' ifadelerini kullandı.

''ZULÜM PAYİDAR OLMAZ''

Bozkurt açıklamalarının devamında, ''Polis sandalye almamıza bile izin vermiyor. Tuvalet yok. Zülüm çok. Faşizme, kanunsuzluğa, hukuksuzluğa direnmeye devam ediyoruz. Yoldan geçen araçlardan yurttaşlar korna çalarak destek veriyor. Biz dönmeyeceğiz, siz gideceksiniz! Zulmünüzde boğulun. Bir bardak çayı almamıza bile engel oluyorsunuz ama bizim içimiz sımsıcak.  Sizin kalplerinizse buz kesmiş. Biz dimdik ayaktayız ve gülüyoruz ya bu da size dert olsun. Zulüm payidar olmaz. #SavunmaDurdurulamaz'' dedi.

BOZKURT: MANSUR YAVAŞ, MESLEKTAŞ OLDUĞUNU DA BAŞKAN OLDUĞUNU DA GÖSTERDİ

Bozkurt, gece yarısı sosyal medya hesabından  yaptığı son paylaşımında ABB Başkanı Yavaş'ın gönderdiği sıcak çorba ve yağmurlukların ellerine ulaştığını duyurarak, ''Meslektaş olduğunu da başkan olduğunu da gösterdi. Teşekkürler  
@mansuryavas06 #SavunmaDurdurulamaz'' dedi.