Aytun Çıray’a İyi Parti’den teklif gelmemiş

Aytun Çıray’a İyi Parti’den teklif gelmemiş

CHP'den Akşener'in İYİ Parti'sine geçen Aytun Çıray, İyi Parti’den kendisine teklif gelmediğini kaydetti. Çıray, bu hamlesine Akşener’in nasıl tepki verdiğini, Kılıçdaroğlu’nun ise istifasını nasıl karşıladığını açıkladı.

CHP’den istifa edip, Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’ye katılan Aytun Çıray, kendisine bir teklif gelmediğini, kararı kendi iradesiyle aldığını söyledi. Çıray, bu hamlesine Akşener’in tepkisi konusunda, “Şaşırmaktan ziyade çok memnun oldu çünkü biz birbirimizi yaklaşık 20 yıldır tanırız. DYP’de birlikte siyaset yaptık” dedi. 

Çıray, Habertürk’e yaptığı açıklamada, İyi Parti’nin kuruluşunu dikkatle izlediğini, buradan Türkiye’ye bir siyasi çare çıkabileceğine dair umudunun arttığını belirterek, ”O çareyi üretmek üzere yola çıkmış olan Sayın Akşener’e destek olursam bu hareketin daha büyük bir ivme kazanabileceğini düşündüm” dedi.

‘Bu hamleniz karşısında Meral Akşener şaşırdı mı?’ sorusuna Çıray, “Şaşırmaktan ziyade çok memnun oldu çünkü biz birbirimizi yaklaşık 20 yıldır tanırız. DYP’de birlikte siyaset yaptık” ifadesini kullandı.

‘Bir dahaki sefere milletvekili olamayabilirim’

Çıray, ‘CHP gibi köklü bir partiden ayrılarak yeni kurulan bir partiye gidiyorsunuz. Siyaseten risk aldığınızı düşünüyor musunuz?’ şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi:

“Koltuğa oturup öne arkaya sallanarak hareket edemezsiniz. Eğer bu ülkenin gidişatından şikâyetçiyseniz, eğer bu milletin mukadderatı için gece uykularınız kaçıyorsa ve “Bu ülke her an bölünebilir” iddiasındaysanız, kaotik bir ekonomik gidişat görüyorsanız, şikâyetin ötesinde bir şey yapmanız lazım. Yani koltuktan kalkıp yürümeniz gerekiyor. Burada risk alacaksınız. Bir dahaki sefere milletvekili olmayabilirim. İnsanın hayatında milletinden daha önemli ne var ki? Milletin vekilisiniz. Ama bu riski millet adına almak zorundasınız. Bugün, millete hizmet etme adına bir çalışma yapma zamanıdır.”

Kılıçdaroğlu ne tepki verdi?

Ayrılma kararına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl tepki verdiğinin sorulması üzerine de Aytun Çıray, “Gerekçelerimi kendisine anlattım. Bir siyasi parti başkanı, hiç şüphesiz, bir milletvekilinin ayrılmasından memnun olmaz. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, beyefendiliği çerçevesinde, beni anlayışla karşıladı” dedi. Çıray, CHP’li arkadaşlarından ise çok sayıda tebrik aldığını kaydetti.