Bahçeli, 'beka sorunu yok' diyenleri terörist ilan etti

Bahçeli, 'beka sorunu yok' diyenleri terörist ilan etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beka sorunu yok" diyenleri hedef alarak “Terör bir beka sorunudur, aksini iddia edenler terör sevicileri, terörist işbirlikçileri, vatana kast eden ihanet lobisidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK-MDK-İl Başkanları Ortak Toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. 31 Mart yerel seçimini “Cumhuriyet tarihinin en kilit, en kritik, milli beka açısından en stratejik seçimlerden birisi” olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, “Türk milleti bekasına sandıkta ve demokratik şekilde bir kez daha sahip çıkacaktır. Bekayı hafife alıp sulandırmaya ve savsaklamaya gayret eden çürümüş siyaset akımları ve zillete bulanmış siyasi aktörler milli iradenin hükmüyle hezimete uğrayacaklardır” ifadelerini kullandı.

‘REJİM BUNALIMI OLMAMASI İÇİN CUMHUR İTTİFAKI KAZANMALI’

“Terör bir beka sorunudur, aksini iddia edenler terör sevicileri, terörist işbirlikçileri, vatana kast eden ihanet lobisidir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin bekayla ne ilgisi var diyenlerin niyetleri bozuk olduğu gibi, milli mensubiyetleri de sorunludur. Türk milleti büyük bir badireyi atlatarak, son iki asrın en vahim türbülans ve sarsıntısını bertaraf ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni inşa etmiştir. Yeniden sistem tartışmalarının sökün etmemesi için 31 Mart’ta Cumhur İttifakı başarıya ulaşmalıdır. Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır.”

‘ZİLLET İTTİFAKI MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELDİ’

AKP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nın “Türk milletinin kutlu iradesinden doğduğunu” belirten Bahçeli, “Diğer yanda feyzini Türkiye düşmanlarından alıp ikbal hesabı yapan Zillet İttifakı bulunmaktadır. Zilletin bir numaralı destekçisi PKK’dır. CHP-HDP-İP-SP-ÖDP aynı çizgide, aynı emel ve hedefin izindedir. FETÖ ise bunlarla aynı hizadadır. Zillet İttifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür” ifadelerini kullandı. 

‘HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINILMAYACAKTIR’

Bugün yapılan toplantında gelecek dönemdeki siyasal süreçlerin değerlendirildiğini aktaran Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın başarısı için fedakarlıktan kaçınmayacaklarını vurguladı.

Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Son olarak, 27 yıl önce Yukarı Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda Ermeni çeteleri tarafından düzenlenen vahşi saldırılarda hayatlarını kaybeden 613 masum soydaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Halen işgal altında bulunan Azerbaycan topraklarının bir bölümünün bir an önce asıl sahiplerine iadesini temenni ediyor, bunu da sonuna kadar takip edeceğimizi, dua ve desteğimizin her zaman soydaşlarımızla olacağını bir kez daha ilan ediyorum.”