Bahçeli: CHP zoru gördü!

Bahçeli: CHP zoru gördü!

Bahçeli'nin "Kimileri kalkıyor ışıksız otellerde gürültü çıkarıp, bitmiş ve tükenmişlikleriyle çaresizliğin ve çamurluğun limanına demir atıyor." sözlerine cevap veren Meral Akşener, "Edeb YA HU" dedi.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli resmi Twitter hesabından Anayasa referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'yi ve MHP'li muhalifleri hedef alan Bahçeli, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesi Türkiye'nin, marazi tartışmalarla kilitlendiğini, maksatlı soru ve sorgulamalarla boğulduğunu belirtti. Devlet Bahçeli, “CHP'nin zoru görünce yan çizmesinden dolayı Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme kararı, milli iradeye şeklen saygı duyma mecburiyetindedir. Biz 16 Nisan'da demokrasinin Sakarya Savaşı'nı yapacağız. Bu savaşı bir kez daha milletçe kazanacağız. Meraklanmayın tarih uyanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Sokağa uyarı

 

“Usta provokatörlerin, uzman bozguncuların, icazetli spekülatörlerin, kuyruğu dik tutmaya çalışan müşfik kisveli münafıkların son kozlarını oynadığı”nı ifade eden Bahçeli, “Uzun bir kıştan sonra buzlar altında filizlenen otlar gibi kara kampanya mucitleri referandum bahanesiyle tekrar meydana üşüştüler. Akıllarda MHP, ağızlarda MHP. Hep aynı soru. Müflis cenah 'Acaba referandumda MHP'liler ne diyecek, ne karar verecek?' sorgulaması yapıyor.

 

Dingilinden fırlayıp kontrolsüzce seyreden tekerin akıbeti neyse hakkımızdaki mesnetsiz değerlendirmelerin nezdimizdeki itibarı aynıdır. Türk milletiyle bağını koparmış, demokrasinin erdemiyle kalp rabıtasını bozmuş kim varsa tercihimizi yokluyor, bizimle ilgili yorum yapıyor" değerlendirmesinde bulundu. Akşener’e yüklendi İsim vermeden MHP'li muhalifleri hedef alan Bahçeli, “Kimileri kalkıyor ışıksız otellerde gürültü çıkarıp, bitmiş ve tükenmişlikleriyle çaresizliğin ve çamurluğun limanına demir atıyor. Bunlar avuç içlerine kınadan bayrak yaparak sözüm ona sanal gündemde yer tutmaya, çürümüş zihinleriyle ayakta durmaya çalışı- yor. Anlayana; bayrağı bugün ele çizen yarın yele verir. Halbuki bayrak şereftir, bağımsızlık sembolüdür ancak baş tacı edilir, zirvelerle taçlanır” dedi.

 

MHP'li muhaliflerden kaos uyarısı

 

MHP'NİN muhalif isimleri olan Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, yaptıkları açıklamalarla iktidarın soğak savaşı hazırlığında olduğunu iddia ettiler. MHP'den ihraç edilen ve bağımsız kalan milletvekili Ümit Özdağ, “Saray, Türk milliyetçilerinin ‘hayır' oyu kullanacağı endişesiyle büyük bir korkuya kapılmış durumda. Halkla biraraya gelmemizden korkuyorlar. Kontrollü bir kaos planlıyorlar” iddiasında bulundu.

 

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin esnafa kamplarda silah eğitimi verdiğini ileri sürdü. Oğan, “Bu yarı milis gücünü, ha dediklerinde sokağa çı- karıp toplumun diğer kesiminin üzerine salacak bir çalışma içerisindeler” diye konuştu.