Bahçeli giderse MHP, CHP'yi geçiyor

Bahçeli giderse MHP, CHP'yi geçiyor

SONAR Araştırma Şirketi’nin yaptığı son ankette oldukça ses getirecek bir sonuç çıktı. Ankete göre MHP’de Devlet Bahçeli genel başkanlığı bırakırsa ikinci parti oyuyor.

SONAR araştırma şirketi son yaptığı çalışmayı açıkladı. Son kamuoyu araştırmasına ise oldukça konuşulacak sonuçlar çıktı. SONAR araştırma şirketinin yaptığı seçim anketine göre, Türkiye'de en çok güvenilen kurum TSK olurken, en az güvenilen kurum da AKP hükümeti oldu.



Anketin en dikkat çekici sonucu ise MHP’deki genel başkanlık yarışı oldu. Ankete göre, MHP'de olabilecek genel başkan değişiminin, partilerin oy oranına etkisi yüksek. Koltuk değişimi olursa, ankete göre MHP oy oranını son seçimlere göre yaklaşık iki katı artırarak ana muhalefet partisi oluyor.



Araştırmaya göre "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna verilen yanıtta, AKP yüzde 48,77 ile çoğunluğu elde ederken HDP'nin barajı aşamadığı görüldü.



Araştırmada aynı sorudan elde edilen verilere kararsızlar da eklenince Meclis'e yalnız AKP ve CHP girerken HDP ve MHP barajı geçemiyor.



Araştırmada parlementer sistemin devamını isteyenlerin oranı %58.8 olurken, başkanlık sistemini isteyenlerin oranı ise %32.7'de kaldı.