Bahçeli kime 'serok' dedi?

Bahçeli kime 'serok' dedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP için sarfettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde partisini seçen yurttaşlara seslendi. Bahçeli, teşekkürle başladığı konuşmasına "Tereddütsüz söylüyorum ki emniyettedir, emanete leke sürdürülmeyecektir. Bartın'ın huzur ve güvenliği, birlik ve kardeşliği muhafaza edilecektir" şeklinde devam etti. Bahçeli, dilinden düşürmediği "beka sorununundan" yine bahsetti.

Bahçeli, Bartınlılara şöyle seslendi:

  • Beka sorununu ihmal edenler, inkar edenler, yok sayanlar, 'nereden çıktı bu beka' diye fitne yayanlar çarpık siyasetin çelimsiz ve çıkarcı mensuplarıdır. Bunlar, milletimizin bin yıllık kardeşliğini ve milli kimliğini aşındırıp yıkıma götürecek risk ve tehditleri perdeleyen gafillerdir. Bunlar, Türkiye'nin hükümranlık gücünü kaybettirecek, milli devleti ortadan kaldıracak stratejik çözülme ve siyasal dağılma tehlikesine gözlerini yuman, kulaklarını tıkayan köksüzlerdir. Türkiye ayrışmış, bölünmüş, umurlarında değildir. Milletimizi koruyacak güvenlik duvarları tahrip oldukça, tutarsızlık, teslimiyetçilik, tavizkarlık tahkim oldukça, şer ortaklıkları, hakaret ve hıyanet ittifakları, iş birlikçi cepheler takviye oldukça zillet çamurunda çırpınanların yüzüne kan gelmektedir.

SEROK AHMET SEVİYESİZDİR
Partisinden ayrılıp yeni bir siyasi serüvene atılan Ahmet Davutoğlu için "Serok Ahmet" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Serok seviyesizdir, kötürümdür, nifak aşılamakla meşguldür. Bir zamanlar Kobani'yi selamlayan, PKK'ya, PYD'ye zeytin dalı uzatan Serok hangi yüzle konuşmaktadır? Bu ne cüret, bu ne cesarettir? Türkiye'nin başına onca belayı saran, dış politikada felaketten felakete savrulan, ucuz ve temelsiz siyasetle ülkemizi uçurumun kenarına kadar sürükleyen bu şahıs kime ne anlatmaktadır? Serok ve iş birlikçi çevreler, Cumhur İttifakı'ndan rahatsız olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne kulp takmak için ortam ve durum kollayan zavallılardır. Türk milleti bunları çok iyi tanımaktadır" şeklinde konuştu.