Bahçeli: Mansur Yavaş benim belediye başkanım değil

Bahçeli: Mansur Yavaş benim belediye başkanım değil

Seçim gecesi yaptığı açıklamada bir oy fazla alan kazanır diyen Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi huzursuzluğa itebilecek hatalardan kurtulmanın yolu yeni bir seçim olabilir. 60 gün sonra yeni bir seçim düşünülebilir" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den seçim açıklamasında bulundu. Bahçeli, "Gocunmaya gerek yok yeni seçim de düşünülebilir. Süreç devam ediyor yorum yok" dedi. 

Bahçeli şöyle konuştu:

Seçimlerden sonra her seçimde olduğu gibi sayım sırasındaki farklılıklara itirazlar yapılmaktadır. Bu demokratik bir haktır. Türkiye'yi normalleştirmekte yarar vardır. Bazı yerlerde mazbatalar alınmakla birlikte, özellikle sosyal hayatta önemli yeri olan İstanbul'da bir kargaşa yaşanmaktadır. 29 bin oy farkını değiştirebilecek itirazlarda bulunulmuştur. İtirazlar sonucu alınmalıdır. Karar ne ise YSK bunu vermelidir. Ama bütün bunlara rağmen, seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar, kaosa yöneliyorsa ise bu hatalardan arınılmalıdır. 60 gün sonra yeni bir seçim düşünülebilir. Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir.

O günden bu güne önemli değişiklikler gösterildi. Böyle bir sürecin içindeyken işi aceleye, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın Türkiye'de İstanbul'u tartıştıracak bir duruma sürüklemek doğru değildir. Bütün bunlara rağmen ortada hâlâ seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi karmaşaya doğru yöneliyor ise, Türkiye'yi huzursuzluklara itebilecek bu hatalardan kurtarmanın yolu demokrasi içinde aranmalıdır. Seçimler toplum vicdanında huzur bulmayacak şekildeyse yeni bir seçim düşünülebilir. 

Madem her türlü iddiasındaysanız seçimi yeniden yapabilecek iddiada da olabilirsiniz. 

FOX TV MUHABİRİNİN SORUSUNA TEPKİ 

Siz Fox olarak hiçbir şeyi doğru anlamıyorsunuz. Siz Fox olarak bir tilkilik yapıyorsunuz kendisize göre karıştırıyorsunuz ortalığı.

MANSUR YAVAŞ YORUMU

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması hakkında konuşan Bahçeli, "Toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Benim Ankara'daki belediye başkanına yaklaşımım şudur; aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanıdır. Ama benim belediye başkanım diyemem." dedi.