Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den ilk yanıt; 'hodri meydan'

Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den ilk yanıt; 'hodri meydan'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den jet yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamasında "Hodri meydan, biz her zaman hazırız. Türkiye'nin sorunlarını çözecek tek yer millet iradesidir." dedi.

Tezcan, "Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda iflas etmiş bir iktidar vardır, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar kapıya dayanmıştır, kurun ateşi düşmüyor, Türkiye hem içeride hem dışarıda yalnızlaşan bir sürece girmiş, 16 milyon yoksulu olan ülke. Konuşuruz tarihi, 26 Ağustos da olabilir, bir hafta önce de olur sonra da olur. Sandık çağrısına biz evet diyoruz, yalnız millet çözecektir. Yalnız şunu da millete anlatmak zorundalar. Bugüne kadar ülkeyi tek adam koalisyonuyla bu noktaya taşıyanlar, bu kararı alırken istişare ettiler mi etmediler mi bilmiyoruz. Bunu da aynı şekilde ortak karar olarak paylaşabilirlerdi, paylaşmadılar. Biz de merakla büyük ortağın, büyük aktörün Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tezcan şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle hodri meydan diyoruz. Türkiye sıkışmış bir noktada. Ekonomide, siyasette, toplumsal barışta, hukukta, adalette, dış politikada çok ciddi sorunlar var. Hükümet Türkiye'yi yönetemiyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların en büyüğü tek adam rejimi ve bu hükümet. Sorunların çözüm yeri milletin iradesi ve sandıktır. Ne zaman isterlerle seçime hazırız diyorduk. Sayın Bahçeli bir açıklama yaptı, 26 Ağustos'ta seçim yapılmasını istiyor. CHP olarak hodri meydan diyoruz. Varız. Sıkışmışlıktan kurtulmanın yolu sandıktır. Bu çağrıyı tek adam koalisyonunun sözcüsü yaptı. Hükümet Sözcüsü var, AKP sözcüsü var, tek adam rejiminin sözcüsü var ama tek adam koalisyonunun sözcüsü açıkladı. Demek ki önceden görüşmediler, onu anlıyorum. Hükümet sözcüsü yetkili kurullarımızda görüşülür demiş. Bahçeli kendisi böyle bir şey yaptı.

Tekrar söylüyorum bu ülke sıkıntıların çıkışın yolu seçimdir. Milletin seçtiğini millet değiştirsin. bunlara ek olarak anayasa değişimine gerek yok, seçim diyorlarsa buyursunlar. 

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda aday belirleme işlemlerinin çok hızlı yapılacağını söyledi. Tezcan, "Çok hızlı çalışacağız Cumhurbşakanı Adayımız kousunda. Bu konuda bir tereddütümüz yok" ifadelerini kullandı.

'ERKEN SEÇİM ŞİŞEDEKİ CİN GİBİDİR'

CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem de Bahçeli'nin erken seçim çağrısını YURT Gazetesine şu şekilde değerlendirdi:

Erken seçim şişedeki cin gibidir. Bir kere çıktığı zaman siyaset mutlak manada sandığın etrafında kümelenmek zorundadır. Erken seçimin dillendirildiği durumda anamuhalefet partisinin 'hodri meydan' kararı doğrudur, yerindedir.

Türkiye'nin seçime ihtiyacı var. OHAL toplum üzerinde ciddi baskı aracı haline gelmiştir. Ekonomi, hukuk kilitlenmiştir. Bu şartlarda sorunların çözüm yeri sandıktır.

Erdem daha sonra twitter hesabndan da şunları yazdı:

Satrançta önemli bir oyuna gelindi. İttifak yeterli oy getirmiyor. Erdoğan’ın kafası karışık. Anketler kötü. Bir yerel seçim işleri iyice kötüleştirecek. Bahçeli tarihi hamlesini yaptı ve ittifakta kalma adına Erdoğan’a erken seçimi dayattı. Yarın Erdoğan ne yapacak, göreceğiz...

Ama her koşulda, muhalefet seçim ister. Yani #HodriMeydan