Bahçeli ve Türkeş bir arada

Bahçeli ve Türkeş bir arada

MHP'den istifa ederek AKP'ye geçen ve 1 Kasım'da bu partiden milletvekili seçilen Tuğrul Türkeş ile eski Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istifanın ardından ilk kez bir arada görüntülendi. İki isim Meclis Genel Kurulu'nda bir süre sohbet etti.

Eski MHP'li Tuğrul Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş'in partisinden istifa ederek AKP'ye katılmasının ardından ilk kez bir arada görüntülendi. Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık görüşmeleri sürdüğü sırada, Türkeş, Bahçeli'nin yanına geldi. İki isim bir süre sohbet etti.

SOHBET ETTİLER


Başbakan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş, teklifin ikinci maddesi için oy kullanmaya giderken MHP grubunun ilk sırasında oturan MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet etti. Kısa süren sohbetin ardından Türkeş oyunu kullanmak üzere Bahçeli'nin yanından ayrıldı.

Türkeş, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'den istifa ederek, kurulan seçim kabinesine Başbakan Yardımcısı olarak girmişti. Türkeş, "Ben partimi iktidar yaptım" demişti. MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in de oğlu olan Tuğrul Türkeş, 1 Kasım seçimlerinde de AK Parti'den aday gösterilerek milletvekili seçilmişti. Türkeş, 1 Kasım seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ardından Twitter'dan, isim vermeden Bahçeli'ye beddua etmiş, "Allah bunlara iktidar nasip etmesin" ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkeş'in partiden ayrılmasıyla ilgili sorulan bir soruya "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" demişti.