Bahçeli’den Kılıçdaroğlu için dokunulmazlık çağrısı

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu için dokunulmazlık çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup toplantısında konuşuyor.

YSK'nin İstanbul kararına ilişkin açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli,  ''YSK İstanbul seçimleriyle ilgili itirazları görüşmüş adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir. YSK oy çokluğuyla hakkın halkın hukukun tercümanı olmuştur. YSK'nın kararına tartışmasız saygı duyuyoruz. YSK'nın kararını alenen karalamak çarpıtmak darbe olduğunu söylemek kirli bir ağızdır'' dedi.

Bahçeli özetle şunları kaydetti:

”Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Gerginlikler azaltılmalıdır. Gönüller alınmalı dargınlıklar bir kenara atılmalıdır. Türkiye’mizin ufkunu perdeleyen ne varsa bertaraf edilmelidir. Oyalanamayız karanlık senaryoları alttan alamayız. Yeter ki samimi olunsun ortak akla riayet edilsin iyi niyet hakim olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun dünkü konuşmasına gönderme yapan ve “İmamoğlu ne yaptı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına T.C. ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun” sözlerine yanıt veren Bahçeli “CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. Beka meselesi TC tabelasını geri asmak mıdır? CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. Beka meselesi TC tabelasını geri asmak mıdır? Kılıçdaroğlu TC tabelasının bana kapak olduğunu söylüyor. Sana kapak çoktan oldu haberin yok. ” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA DOKULUNMAZLIK ÇAĞRISI!

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü. Bahçeli “7 tane YSK üyesini isim isim belirtirken çete sıfatıyla nitelendirmesi yakışık almamıştır.
Bazı konuşmalarında suç unsuru olduğu kanaatindeyim, eğer bunlardan haklı olup olmadığı iddiasını taşıyorsa kendisi müracaat etsin, dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunsun ben de ilk olarak dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy vereceğimi ifade ediyorum.” dedi.

”KUTUPLAŞARAK MESAFE ALAMAYIZ”

Kutuplaşarak mesafe alamayız. Herkes aklını başına almalıdırı. Bizim terk edecek bir yurdumuz yoktur. MHP olarak safımız Türkiye’nin safı. Önümüze bakmalıyız. Siyasi ekonomik bekamızı fedakarlıkla korumalıyız. Biz Türk milletiyiz Türkiye’yiz binlerce yıllık Türk tarihinin bereketiyiz.

”31 MART’IN KAZANANI CUMHUR İTTİFAKI’DIR”

Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. 31 Mart’ta milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajları yorumladık. 31 Mart’ın kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı’dır. Bu gerçeğin inkarı mümkün değildir. MHP saygıya layık bir başarıya imza atmıştır. Bize göre 31 Mart seçimleri düğümü çözmüştür. 6 Mayıs 2019 tarihinde YSK İstanbul seçimleriyle ilgili itirazları görüşmüş adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir.

YSK oy çokluğuyla hakkın halkın hukukun tercümanı olmuştur. YSK’nın kararına tartışmasız saygı duyuyoruz. YSK’nın kararını alenen karalamak çarpıtmak darbe olduğunu söylemek kirli bir ağızdır. Cumhur İttifakı’na yönelik sistemli tuzaklarla ilgili söyleceklerim vardır. Cumhur İttifakı’nın karışmasını arzulayan münafık çevrelere adeta cesaret gelmiştir. Sanki saklandıkları deliklerine çomak sokulmuş dışarı fırlamışlar fitne oklarını fırlatamaya başlamıştır. İçtikleri süt neyse onun gereğini yapmışlardır. Bunları çok da ciddiye almıyoruz ama böyle olunca azıtıyorlar. Zaman zaman bunların gevşeyen vidalarını sıkmak mecburiyet halini alıyor.”

‘İKİ PARTİNİN TOPLAM OYU YÜZDE 60,42 DÜZEYİNDEDİR”

Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu ahlaksızca ileri sürdüler. MHP’nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti’nin de yüzde 35’dir dediler. İki partinin toplam oyu yüzde 60,42 düzeyindedir. Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir. Cumhur İttifakı siyasi ahlakın simgesi 82 milyon Türk vatandaşının kaynaşma siperidir.

”EKONOMİK OPERASYON SİYASİ KUMPASA EŞLİK ETMEKTEDİR”

Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye ekonomisi hedef alanlara çıtını çıkarmayıp batıyoruz diyenler kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Türkiye’nin makro ekonomik dengelerinin bozulmasından adeta mutluluk duyanlar bu vatanın mensubu olamazlar. Bunlar bizim gibi duyamazlar duramazlar. YSK’nın İstanbul seçimlerini görüşmeye başladığı andan itibaren yükselen döviz kuru neyin mesajlarıdır? 31 Mart seçimlerine bir hafta kala bazı sermaye gruplarının döviz kurunu spekülasyonlarla yükseltme oyunlarını neye yoralım?”

Yargıya çete diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan zat, gel dokunulmazlığının kaldırılması için talep ver ilk oyu ben vermezsem namerdim diyorum.