
Başbakan Yardımcısı Türkeş AKP'yi 'Bahçeli' konusunda uyarmıştı
Referandum'a sayılı saatler kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'hayır' sinyali geldi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'Bahçeli bize niye yardımcı oluyor' diye düşünmemiz gerekir. AK Parti dikkatli olmalı ' demişti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Star TV'de referandumun seyrini değiştirecek açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eyalet de gelecek diyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyorsa Ülkücüler'in kalan 2 günde kararı ne olabilir?" diye sordu. Anayasa değişiklik çalışmaları ekibinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin eyalet ve özerklikleri işaret eden yazısı Bahçeli'ye referanduma 2 gün kala 'hayır' verdirdi.
"BAHÇELİ BİZE NEDEN YARDIM EDİYOR" DİYE DÜŞÜNMEK LAZIM
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında "Sayın Bahçeli bunu aniden gündeme attı ve bize yardımcı oluyor. Peki çok teşekkür ederiz ama Sayın Bahçeli muhalefetteki bir partinin genel başkanıdır. ‘Aniden niye bize yardımcı oluyor’ diye düşünmemiz gerekir" dedi. "Referandumda aynı yüzde 49.5’u aldığında seçimi kaybettin demektir" ifadesini kullanan Türkeş, "Referandumu kaybetmek cumhurbaşkanının yasal ve meşru olduğunu tekrar tartışmaya açar. AK Parti’nin buna dikkat etmesi lazım" diye konuşmuştu.
AKP TUZAĞA KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLMALI
"Meclis’te 40 milletvekiliyle iktidar partisine bir zarar veremezsin ama yanlış bir adım attırırsan referandumda yüzde 49 dahi alsa AK Parti referandumu kaybetmiş olur" diyen Türkeş, "Ben parti içinde de bunu söylüyorum. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir" ifadesini kullandı.
ÖZAL DA YENİLMİŞTİ
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da referandumda yenildiğini söylemişti.