Başsavcının eşi FETÖ davasında avukat oldu, eski AKP'li başkan tepki gösterdi

Başsavcının eşi FETÖ davasında avukat oldu, eski AKP'li başkan tepki gösterdi

FETÖ sanığı eski Albay Temel Çetinkaya'nın avukatının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin eşi Avukat Birsel Balta Güre olmasına Dikmen ilçesinin eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek tarafından tepki gösterildi.

Sinop'ta FETÖ sanığı eski Albay Temel Çetinkaya ve eşi Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın avukatı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin eşi Avukat Birsel Balta Güre olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Sinop’un Dikmen ilçesinin eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek bu duruma "etik değil" diyerek tepki gösterdi.

Halksesi’nden Mete Çağdaş’ın haberine göre, eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, Sinop eski Valisi ve bir yılı aşkın süredir FETÖ suçlamasıyla hapiste olan eşi Albay Temel Çetinkaya’nın avukatları olan Birsel Balta Güre’nin eşi Kamil Erkut Güre’nin bugün hala görevde olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olduğunu belirtti.

Yüksek, “Bu nasıl iştir? Devlet düşmanlarıyla mücadelesi önceliklerinden olması gereken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı’nın eşi avukat hanım, Türkiye’de hain darbe girişimi sabahında görevden alınan tek vali olan ve albay eşi de ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmakla’ suçlanan iki ismin avukatlığını yapıyor ve bunları savunuyor, bu durum hiç etik değil” dedi.

Hüseyin Yüksek, “Diyelim ki yarın bir tayin işi oldu ve bu Diyarbakır Başsavcısı Sinop’a tayin edildi. O zaman ne olacak” sorusunu da sordu. FETÖ sanığı Albay Temel Çetinkaya’nın kendisine dava açması ile ilgili de konuşan Yüksek, “FETÖ ile mücadele kapsamında bizlerde bireysel olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu tür girişimler bizi yolumuzdan caydıramaz” şeklinde konuştu.