Baykal ilk kez isim verdi

Baykal ilk kez isim verdi

Deniz Baykal katıldığı bir televizyon programında kaset skandalı ile ilgili ilk kez isim verdi. Baykal, ''Bu işi dönemin Başbakanı ve Kılıçdaroğlu'na sorun'' dedi

  CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal katıldığı bir televizyon programında kendisini genel başkan koltuğundan eden kaset skandalıyla ilgili ilk kez isim verdi. Açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret eden Baykal, “Bu konuyu aydınlatacak iki isim vardır. Biri zamanın başbakanıdır. Çilingirden yürüyerek halletmeye çalışıyorlar. Bu iş çilingirle olmuyor. Çilingirin dediklerinin doğru olmadığını ben biliyorum.. Bu işi çözmek istiyorsanız sorarsınız başbakana, yukarıdan aşağıya inin, aşağıdan yukarıya çıkmaya çalışmayın. Bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na sorulsun. Çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi.” Şeklinde konuştu.    Baykal, ‘’Siz sordunuz mu Kılıçdaroğlu’na?’’ sorusuna ise “Bu benim meselem değil” diye yanıt verdi.
“Ergenekonda, ortak kurgu var” 
   Baykal, Ergenekon konusunda Erdoğan’ın ‘kandırıldık’ sözü için ise “Ortada bir kandırılma durumu yok. Ortak bir kurgu var. O günkü yüksek siyasi iradenin onayı ve talimatı olmadan böyle bir kurgu yapılamaz. Biz daha ilk cümlesini gördüğümüzde bunun kurgu olduğunu söylemiş bir partiyiz” dedi. 
  Dokunulmazlık uyarısı Baykal, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da, “İş referanduma giderse teröre karşı dayanışma yara alır. Toplu sünnet, toplu nikah yapar gibi, toplu yargılama yapamazsınız” uyarısında bulundu.