Belediye başkanlarının istifa ettiren Erdoğan'a CHP'den tepki

Belediye başkanlarının istifa ettiren Erdoğan'a CHP'den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Cumhurbaşkanlığı makamı şantaj makamı değildir. Kimin suçu varsa hesabını yargı önünde verir. Yargıyı harekete geçirmek ya da durdurmak cumhurbaşkanının işi değildir” dedi. 

Tezcan, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Polonya dönüşü uçakta yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" eleştirileri sonrası AKP'de başlayan "istifa" tartışmalarıyla ilgili olarak "Kendi belediye başkanları hakkında yapılan işlemleri kamufle etmek için bizim belediye başkanlarımıza saldırmayı planlıyorlarsa, bunu hiç tavsiye etmeyiz. Çok ciddi ve sert karşılık veririz" dedi. 

Erdoğan'ın eleştirileri sonrası il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerde çok sayıda kişi istifa etmişti. Kadir Topbaş'ın 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden ayrılması sonrası aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de bulunduğu bir dizi isim, iftifa ile anılmaya başlanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, söz konusu iddiayı doğrulamış; "Belediye başkanlarımızın en yakın sürede istifalarını vereceğine inanıyorum. Vermezlerse gereğini yaparız" demişti. 

“YA İSTİFA YA YARGI ŞANTAJI”

Erdoğan’ın, istifası istenen belediye başkanları için, istifa etmedikleri takdirde “neticesinin ağır olacağı” yönündeki sözlerine ilişkin Tezcan, şöyle dedi: 

“Cumhurbaşkanı bir süredir belediye başkanlarına ‘ya istifa ya yargı’ diye şantaj yapıyor. Bu şantajı önce kendi partisinin belediye başkanlarına yapıyordu, şimdi diğer partilerin belediye başkanlarını da kapsayacak şekilde genişletme hesabında. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın önce şunu bilmesi lazım, Cumhurbaşkanlığı makamı şantaj makamı değildir. Kimin suçu varsa hesabını yargı önünde verir. Yargıyı harekete geçirmek ya da durdurmak cumhurbaşkanının işi değildir. Hesap verip vermemenin istifa ile ilişkisi nedir? Suçu olan istifa ederse Erdoğan bu suçu örtecek midir, istifa etti diye?”

“KAMUFLAJ OLSUN DİYE…”

Erdoğan’ın, diğer partilerin belediye başkanlarıyla ilgili de “sorun varsa, ilgili partilerin yönetim kadroları gereğini yapmıyorsa İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmak durumunda kalabilir” sözlerine de tepki gösteren Tezcan, “Kendi belediyeleri ile bizimkileri karıştırmasın. Şantajınız belki sizin belediyelerinizde etkili olabilir ama bizim belediye başkanlarımızın verilemeyecek hiçbir hesabı yoktur. Bu arada, sizinkilere işlem yaparken kamuflaj olsun diye bizim belediye başkanlarımızı da haksız yere topun ağzına alma planınız varsa bunu hiç tavsiye etmeyiz” diye konuştu.