Belediye çalışanlarından İBB karşısında protesto: Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz

Belediye çalışanlarından İBB karşısında protesto: Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen üyesi belediye çalışanları YSK’nin iptal kararını halk iradesinin gaspı olarak nitelerken 23 Haziran’da İmamoğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.

Belediyelerdeki kamu emekçilerinin örgütlü olduğu KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hemen karşısında düzenlediği bir eylemle YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal edip Ekrem İmamoğlu’nu görevden almasını protesto etti.

İmamoğlu’nun YSK tarafından görevden alınması ve seçimin yenilenmesi kararını kabul etmediklerini belirten Tüm Bel-Sen üyeleri, kararı halkın iradesinin gaspı olarak değerlendirdiklerini belirtti.

İktidar baskısı ile alınan hukuki dayanaktan yoksun bu karar ile sandığın değiştirebilme yeteneğinden yoksun bırakıldığını belirten Tüm Bel Sen üyeleri “Oysa sandık, sadece seçebildiği takdirde değil, onunla birlikte ‘değiştirebildiği’ takdirde demokrasinin aracı olabilir” dedi.

'EKREM İMAMOĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİZ'

Tüm Bel Sen üyeleri 23 Haziran’da da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu:

Halkın iradesi hiçe sayılarak 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde yerel yönetim emekçileri olarak; demokratik katılımcı yerel yönetim anlayışını benimsemiş, emekten, barıştan, özgürlükten yana olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğimizi de buradan deklere ediyoruz.

MEMUR-SEN KAYYUMLA MASAYA OTURDU

Nisan 2019’un on binlerce çalışanı bulunan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin toplu sözleşme (sosyal denge sözleşmesi) süreci olduğunu hatırlatan Tüm Bel-Sen üyeleri, yetkili sendika olan Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen’in İmamoğlu ile görüşmekten kaçınıp, atanmış İBB başkan vekili ile görüşmelere başladığını da duyurdu.

“Atanmış kayyum ile yapılan bu görüşmelerde binlerce memuru ilgilendiren sözleşmenin oldubittiye getirilmesi kaygısı taşımaktayız” diyen belediye çalışanları, yapılacak sözleşmeye dair taleplerini de şöyle sıraladı:

Bu sözleşmenin Tüm Bel-Sen’in İstanbul’da diğer belediyelerde yapmış olduğu sözleşmelere eş değer olması, çocuk ve ebeveyn hakkı olan kreşlerin derhal açılması

Mali ödentilerin emekçilerin gerçek enflasyon oranı dikkate alınarak belirlenmesi, en az 4 ikramiye olması, ölüm, evlenme ve doğum ve emeklilik durumunda ayrıca ikramiye ödenmesi

Memurlara farklı, müdürlere farklı ödemeler yapılmaması, verilen cezalarda ödentilerin kesilmemesi, rapor alınması durumunda kesinti yapılmaması