‘Beştepe’de görevli 5 bin polise oy kullandırılacak’

‘Beştepe’de görevli 5 bin polise oy kullandırılacak’

CHP'li vekil Murat Emir, seçim günü mükerrer oy kullanımına yol açabilecek '142' adlı belge hakkında bazı iddiaların kendisine ulaştığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, seçim günü görevli kolluk güçlerine verilen ‘142’ adlı belgenin, mükerrer oy kullanımına sebep olabileceğini savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Emir, “Bu belge, sandık kurulu tarafından alınmadığı takdirde belge sahibi kişi, farklı sandıklarda yeniden oy kullanılabiliyor” dedi.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığını ve bu polislerin tamamının seçim günü görevli gibi gösterilerek, Beştepe’nin bulunduğu Yenimahalle’de oy kullanacağı iddiasının kendisine ulaştığını belirten Emir, Soylu’ya bunun doğru olup olmadığını sordu.

‘AKP KİRLİ BİR OYUNA BAŞVURUYOR’

CHP’li vekil, “Şayet doğru ise; yapılması istenen açıktır. Polis memurlarının Yenimahalle’de oy kullanması sağlanarak bu yolla ilçede yığılma yapılması planlanmaktadır. Bilek gücüyle Yenimahalle’yi alamayan AKP, kirli bir oyuna başvurmaktadır” ifadesini kullandı.

Saray’da görev yapan polis memuru sayısını ve kaçının 31 Mart seçimleri için görevlendirileceği bilgisini talep eden Emir, “Sarayda görev yapan polis memurlarının, 31 Mart yerel seçimlerinde, görevli gibi gösterilerek, Yenimahalle ilçesinde oy kullanacakları iddiası doğru mudur?” diye sordu.

CHP’li vekil ayrıca ülke çapında kaç güvenlik görevlisi için 142 belgesi hazırlanmasının planlandığı sorusunu yöneltti.

CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de 5 bin polisin Büyükçekmece’de oy kullanacağı yönünde duyum aldığını açıklamış, “Büyükçekmece’ye seçim günü 5 bin polis getirilerek, görevliymiş gibi gösterilerek oy kullanacaklarını ihbar ediyorlar”demişti.