Binali Yıldırım'dan eski başbakan Davutoğlu'na 'güle güle' pozu

Binali Yıldırım'dan eski başbakan Davutoğlu'na 'güle güle' pozu

Binali Yıldırım, başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu'ndan teslim aldı. Devir teslim devrinde 'plaka savaşları' yaşanırken Yıldırım'ın Davutoğlu'nu kapıya kadar geçirmesi ve arkasından da el sallaması objektiflere yansıdı.

65. hükümetin açıklanmasının ardından Binali Yıldırım, AKP Genel Başkanı seçilmesi ve Başbakan olarak görevlendirilmesinin ardından Başbakanlık görevini devralmak üzere Çankaya Köşkü’ne geldi.
Yıldırım, 65. Hükümeti açıklamasının ardından partisinin ilk grup toplantısına katıldı. Yıldırım, ardından Ahmet Davutoğlu’ndan görevi devralmak üzere Çankaya Köşkü’ne geçti.



Davutoğlu, Yıldırım’ı köşkün kapısında karşıladı. Halef-selef başbakanlar, ardından görüşmeye geçti. Kısa bir görüşmenin ardından görevi devralan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini Ahmet Arslan’a devretmek üzere Ulaştırma Bakanlığı binasına geçti.

Kongreyi arzu etmemişti 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım'a görevi teslim ederken, 22 Mayıs'taki kongrede yaptığı konuşmada, "Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi" sözleri akıllara geldi. Davutoğlu'nun konuşması söyle:

"Yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu konuşmayı yapmak kolay olmayabilir bazılarınız açısından ama sizin aranızda olmak en büyük onur olmuştur. Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım. Ama davamız her şeyin üzerindedir. Yüzde 49,5’la 24 milyon oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı almamda yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti’nin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Türkiye’nin kaderiyle özdeşleşen AK Parti’nin birliği, bütünlüğü benim için her şeyden önemlidir. Allah’a tevekkül ettik ve emaneti sizlere emanet ediyoruz."



Ankara'da bugün başdöndüren bir trafik yaşandı. Başbakanlık görevini devreden Ahmet Davutoğlu sivil plakalı araçla Köşk'ten çıkış yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, Davutoğlu'nu el sallayarak uğurladı. İşte bugün yaşananlar:

SİVİL PLAKALI ARAÇLA GİTTİ


Binali Yıldırım, kabin listesini sunmak için sabah saat 10.10'da evinden çıktı. Binali Yıldırım 06 BS 2210 plakalı sivil araçla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti.



SARAY'DAN 002 İLE ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na sivil plakalı araçla gelen Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından '0002' plakalı araçla çıkış yaptı.

KÖŞK'E YÖNELDİ

65. hükümetin açıklanmasının ardından Binali Yıldırım, partisinin ilk grup toplantısına katıldı. Yıldırım, ardından Ahmet Davutoğlu'ndan görevi devralmak üzere Çankaya Köşkü'ne geçti. Davutoğlu, Yıldırım'ı köşkün kapısında karşıladı. Halef-selef başbakanlar, ardından görüşmeye geçti.



DAVUTOĞLU SİVİL PLAKALI ARAÇLA ÇIKTI


Binali Yıldırım, burada başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı. Görevi devreden Ahmet Davutoğlu  06 AE 6122 plakalı sivil araçla Çankaya Köşkü'nden çıkış yaptı. Basına kapalı gerçekleşen devir teslim yaklaşık yarım saat sürdü.