Bomba iddia: Millet İttifakı'nın adayı Ali Babacan mı?

Bomba iddia: Millet İttifakı'nın adayı Ali Babacan mı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmalarına yönelik ilginç bir yazı kaleme aldı. Selvi,

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin kaleme aldığı "Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" yazısında siyasetin dinakmilerini ele alındı.

Cumhur İttifakı'nın adayının zaten belli olduğunu söyleyen Selvi, seçim sürecinin Millet İttifakı'nı zorlayacağını belirtti.

Selvi, Akşener mi, Gül mü, İmamoğlu mu? diye sordu ve şöyle yazdı:

"Millet ittifakının yerel seçimlerde sağladığı başarı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik umutlarının artmasına neden oldu.

Geçen seçimde Abdullah Gül’ü ortak aday yapmak isteyen Kılıçdaroğlu’nun bu projesinden vazgeçmediği anlaşıldı. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün adaylığı sorulduğunda 'Yok' demedi, tam aksine, 'Gül’den neden bu kadar korkuyorlar' sözleriyle Gül’den vazgeçmediğini ortaya koydu.

Ancak tek gelişme bu değildi. Hatta daha ileri adımlar atıldı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ittifak ortaklarıyla birlikte belirleyecekleri açıklaması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'Evine dön' çağrısı ve buna Erdoğan’ın destek vermesiyle Akşener’in siyasi pozisyonu güçlenmiş oldu.

Ancak Akşener, bu kozu değerlendirmek yerine millet ittifakına güvence vermeyi tercih etti. 'Başıma silah dayasalar mümkün değil' dedi."

"Babacan diyenler var" diye de ekleyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

Abdullah Gül ismi üzerine yoğunlaştığım bir sırada önemli bir siyasetçiden, 'Bence Gül değil, asıl adayları Ali Babacan' uyarısı geldi. Aynı siyasetçi Kılıçdaroğlu-Babacan görüşmesinden sonra tekrar aradı, iki lider arasındaki diyaloğa dikkat çekip Babacan tezinin güçlendiğini savundu.