BTP'den “soykırım” tepkisi: “Haçlı zihniyeti, Ser’i sürdürmek niyetinde”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Olayları için "soykırım" nitelemesini yapmasını eleştirerek, "Aslında bunda şaşılacak bir durum yoktur, haçlı zihniyeti Sevr'i kaldığı yerden sürdürmek niyetindedir” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Olayları için "soykırım" nitelemesini yapmasını eleştirerek, "Emperyalist hesapların bu konudaki '4T' olarak formülize edilen 'Tanıma, Tanıtma, Tazminat ve Toprak' planı işlemektedir. Aslında bunda şaşılacak bir durum yoktur, haçlı zihniyeti Sevr'i kaldığı yerden sürdürmek niyetindedir” dedi.

Video mesajıyla konuyu değerlendiren Emre Polat, "Tarihi Kızılderililerden Vietnam’a kadar, Hiroşima’dan Irak’a kadar katliam ve soykırımlarla dolu olan ABD, tarih boyunca adaletin simgesi olmuş olan yüce Türk milletini büyük bir küstahlıkla soykırımcı ilan etti" dedi. Polat, AKP iktidarının dış politikadaki başarısızlıklarına bir yenisini daha eklediğini savunan Polat’ın açıklaması şöyle:

"ABD İÇİN 'STRATEJİK ORTAK' İFADESİNİN KULLANILMASINI NASIL YORUMLAMALIYIZ?"

“Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 'Biden’in sözleri bizi ziyadesiyle üzmüştür, kendisi ile Haziran’daki NATO zirvesinde görüşürüz' demekle yetindi. Zaten Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde ABD’ye nota verilmesini isteyenleri, ‘Ne notası müzik notası mı?' diye azarlayan bir zihniyetten daha fazlasını beklemiyoruz. AKP hükümetinin her alana sirayet etmiş olan ABD angajmanı, ülkemiz için ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir. Parasını verdiğimiz F-35’leri vermeyen, Suriye ve Irak’ta terör örgütüne desteğini sürdüren bir ülke için hala stratejik ortak ifadesinin kullanılmasını nasıl yorumlamalıyız?"

"İSTANBUL'U KONSTANTİN İLAN EDEN BİDEN, DAHA ÖNCE RUM PATRİĞİNİ DE EKÜMENİK İLAN ETMİŞTİ"

ABD Başkanı Biden’in "soykırım" ifadesini kullandığı açıklamasında İstanbul için “Konstantinapol” demesine karşı iktidarın sessiz kalmasını da eleştiren BTP Sözcüsü Polat, “İktidar bu ifade karşısında adeta 3 maymunu oynamaktadır. İstanbul’un Bizans dönemindeki adıyla anılmasına karşı yaşanan sessizlik manidardır. Hele hele, Ayasofya konusunda millete pazarlanan görüntü ile Konstantinapolis ifadesine karşı oluşan bu sessizliği yan yana koyduğumuzda tablo daha net anlaşılmaktadır. Şu bilinmelidir ki İstanbul’u Konstantinapol ilan eden Biden daha önce de Fener Rum Patriğini de 'Ekümenik' ilan etmişti. Yüce milletimizden Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarına bir de bu açıdan bakmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. Polat’ın açıklaması şöyle:

"BAŞ, 2000'Lİ YILLARIN BAŞINDA BU TEHLİKEYİ GÖRMÜŞTÜ"

 “Tüm alanlarda olduğu gibi Ermeni meselesinde de ilk adım, önleyici tedbir Bağımsız Türkiye Partisi’nden gelmişti. Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş daha 2000'li yılların başında bu tehlikeyi görmüş ve ülkemizin dört bir yanında 'Soykırım İddialarını Ret ve Ulusal Bağımsızlık Mitingleri' düzenleyerek hem devletimizi hem de milletimizi bu konuda ayık olmaya davet etmişti. Genel Başkanımız Hüseyin Baş da 'soykırım bahane asıl hedef bu topraklardaki Müslüman Türk varlığıdır' diyerek meselenin özüne işaret etmiştir."