Bu ne yaman çelişki

Bu ne yaman çelişki

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasa'ya geçici madde formülüne CHP ve MHP'den kendileriyle çelişen destek geldi

CHP, direndiği dokunulmazlık konusunda pes etti ve AKP’ye desteğini açıkladı. CHP’nin ardından MHP’den de destek açıklaması geldi. Her iki partinin de  Anayasa’ya rağmen destek açıklamaları dikkat çekti    
CHP dokunulmazlıklar İÇİN “EVET” DİYECEK
DOKUNULMAZLIKLARIN kaldırılmasına yönelik görüşmelerde AKP ile bir türlü uzlaşmaya varamayan CHP'den yeni bir adım geldi. CNN Türk'teki bir porgrama katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar için AKP'ye yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak, Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler" dedi. 
Buna rağmen 'evet' diyeceğiz
AKP'nin dokunulmazlıklara ilişkin önceki gün TBMM'ye verdiği imzalarla ilk adımı atmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor, buna rağmen evet diyeceğiz. Anyasa'ya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarla atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve herşeyi göze almalıyız. HDP de dokunulmazlık teklifine "evet" demeli" diye konuştu.
“DİLİMİZİ SERTLEŞTİRECEĞİZ”

SON günlerde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarındaki söz düellosuna yönelik konuşan Kılıçdaroğlu, “Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten, ‘Yasama, yürütme, yargı bizde’ diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar. CHP’nin söylem ve tavrındaki sertliği artık her alanda göstereceğiz. Bu zamana kadar çok kibar gittik. Artık, hırsıza hırsız diyeceğiz. Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Onu getiremezler, buna biz izin vermeyiz” dedi. 
“Siyasi sapık kendisi” 
Kılıçdarolu, şunları söyledi: “Ben onu muhatap almıyorum. Siyasi sapık kendisi. Onun amacı bana saldırmak. Ben de diyorum ki, ‘Beni niye muhatap alıyorsun, sen Cumhurbaşkanısın’. Toplumun  her kesimini kucaklaması lazım. Tansiyon yüksekse düşürmesi lazım. Ama bu tam tersini yapıyor, çıtayı yükseltiyor. İstediği kadar yükseltsin; ben daha fazla yükseltecem. AKP tabanında vicdan varsa o çocuklara sahip çıkan bir siyaseti sahiplenmeleri lazım, sahiplenmeyenleri değil. Benim bütün kavgam mücadelem mağdur olan çocuklara sahip çıkmak için".
CHP’de ilk fire
KILIÇDAROĞLU’NUN dokunulmazlık konusunda AKP’ye destek sözlerini İMC TV’de değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP’deki ilk firenin sinyalini verdi. Değişikliğe kendi adına “Hayır” diyeceğini söyleyen Erdem, AKP’nin ‘Türkiye’yi derhal erken seçime götürecek bir aritmetik yapı kurabileceğini’ söyledi.
MHP’den de dokunulmazlıklar için AKP’ye destek
AKP’YE dokunulmazlıklar konusunda, CHP’nin ardından MHP’den de destek açıklaması geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te yaptığı basın toplantısında AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik TBMM’ye sunduğu anayasa değişikliği teklifine destek olacaklarını açıkladı. Vural, dokunulmazlıklarla ilgili çeşitli maddelerde yer alan düzenlemeyi geçici bir maddeyle askıya alınmasının hukuki mahsurları olduğunu belirterek, “Bu konudaki tüm sorumluluk AKP ve CHP’nin üzerinde olacaktır. Bu bakımdan gerek komisyonda gerek meclis zemininde açık kapı bırakmayacak, hukuki labirentlerden faydalanmayacak anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmemesine yönelik önerilerimizi elbette sunacağız. MHP olarak bu konuda kendilerinin bu mütereddit partilerinin parlamento zemininde oluşabilecek firelerini de dikkate alarak bu konuda açık ve kesin desteğimizin de bu dokunulmazlıkların geçici de olsa kaldırılacağının arkasında olacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Vural yargıya da çağrıda bulunarak, “Eğer geçici düzenlemeyle dokunulmazlıklar kaldırıldığı zaman yargıya da görev düşmektedir. Özellikle çağrım bu işi savsaklamadan bu işi uzattırmadan bu terör örgütüyle ilgili fezlekeler hakkında kararlarını hukukun üstünlüğü çerçevesinde oluşturmaları gerekmektedir” dedi.
Ayhan Bilgen: Kılıçdaroğlu’nun sözleri, suça ortak olmaktır
DOKUNULMAZLIKLARA ilişkin ‘kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kalksın’ tavrında ısrarını sürdüren CHP’den AKP’nin teklifine destek verileceğini açıklaması geldi.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, AKP’ye destek açıklamasına HDP’den yanıt geldi. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP’yi ‘AKP’ye koltuk değneği olmama’ konusunda uyardı ve Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı ama destek vereceğiz” sözleri için de, “Suça ortak olmaktır” dedi. Bilgen, Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları için şunları söyledi: “Bu açıklama, siyasetin ve parlamentonun tasfiyesine oy verme beyanıdır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Türkiye fiili darbe süreçlerine siyasi liderlerin küçük hesapları ve taktik restlenmeleri ile sürüklenmiştir. 
CHP'nin bir an önce demokrasiyi ve siyaseti savunan bir pozisyon alması gerekir. Tıpkı 7 Haziran sonrası Suriye tezkeresine evet denen psikoloji içerisinde hareket edip, geri dönüşü olmayacak bu kaosun parçası olmamalıdır. Cumhurbaşkanının iktidar partisini kontrol altına almakla yetinmeyip tüm parlamentoyu rehin alması hamlesi karşısında AKP’nin iç tartışmalardan kaçınmasına ana muhalefet koltuk değneyi olmamalıdır. Türkiye’yi başkanlık macerasına götürmenin dönemeçlerinden birisi seçimle korkutup dokunulmazlık hamlesi ile referandumun koşullarını oluşturmaktır. Milletvekilleri bunun farkında olarak bu sınavda saflarını belirlemelidir”.