Burak Oğuz için mahkemeden ne karar çıktı?

Burak Oğuz için mahkemeden ne karar çıktı?

Savcı, Burak Oğuz’un FETÖ /PDY üyeliği suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Urla Belediye Başkanlığını yürüttüğü sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden alınan ve tutuklanan CHP'li Burak Oğuz’un davasına devam edildi. 

 
Bugünkü duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaya ayrıca CHP milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Bedir Serter, Urla CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, CHP eski Milletvekili Musa Çam, Burak Oğuz'un eşi Burcu Oğuz da katıldı.

Savcı Burak Oğuz’un FETÖ /PDY üyeliği suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme Oğuz’un tutukluluğunun devamına ve davanın 3 Temmuz’a ertelenmesine karar verdi.

MELİH ÇAMKIRAN: GÜLEN’İN YATAK ODASINI ZİYARETTE BURAK OĞUZ DA VARDI 


Duruşma, Burak Oğuz hakkında açıklamalar yapan ve birçok iddiada bulunan Melih Çamkıran’ın dinlenmesiyle başladı. Çamkıran, 2002’de Kemeraltı yapılanmasına dahil olduğunu anlatırken, “Toplantılarımızda zaman zaman Burak Oğuz konuşmacıydı. Hocalık yapardı. Saidi Nursi ve Fetullah Gülen’in kitaplarını okurduk. Ben 1,5 yıl katıldım. 6-7 ay sonra Burak Oğuz ayrıldı. Yerine başka birisi hoca olarak gelmeye başladı. Evlerde ve Yamanlar’da toplantılar yapardık. Fetullah Gülen’in yatak odası gibi bir yerini gezdirdiklerinde yanımızda Burak Oğuz da vardı” dedi.

BURAK OĞUZ: BU SİYASİ BİR OPERASYON


Hakkındaki iddiaların hiçbirini kabul etmediğini belirten Burak Oğuz, FETÖ ile bir irtibatının bulunmadığını iş ilişkisi sebebiyle bu yapıyla ticari ilişkiler içine girdiğini söyledi. AK Parti Urla eski İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı’nın iddialarını da reddeden Burak Oğuz “onun da söylediklerinin tamamı yalan. Tek doğru şey benim 2008’den bu yanan CHP’de siyaset yaptığımdır. 5 şirketine baktım, mali müşavirliğini yaptım. Muhasebe ücretlerini bile alamadım. İcraya verdim. Yalan söylüyor” dedi.

Burak Oğuz kendisi aleyhine tanık olarak ifade veren birçok kişinin AK Partili olduğunu ifade ederken yapılan operasyonunun siyasi olduğunu ifade etti. Burak Oğuz, “Yazıklar olsun. Bir insanı suçlamak bu kadar kolay mı? Suçun şahsiliği ilkesi vardır. 450 şirketin defterini tutmuşum. Sadece 10 tanesinin FETÖ ile irtibatı tespit edilmiş. 12 yıllık telefon kayıtlarım ortaya dökülüyor. Suçlu olanlar yargılansın, cezalandırılsınlar. Ama ben suçlu değilim. 187 gündür buradayım. Çocuklarımdan, ailemden ayrı kaldım. Hayatımın son 8-10 yılını Urla’ya belediye başkanı olmak için harcadım. Dedikodular ve iddialar sebebiyle buradayım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

DENİZ YÜCEL: BURAK OĞUZ BANA ‘KENDİMDEN EMİNİM’ DEDİ


17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile devam edildi. Duruşmada CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de tanık olarak dinlendi. Yücel, “Yerel seçim sonrasın Mutlu Tuncer isimli gazeteci beni aradı ve Burak Oğuz’un seçim kampanyasında çalıştıklarını ve karşılığını alamadığını söyledi. Biz kendisiyle buluştuk ve konuştuk. O zaman ‘sözleşmeniz var mı?’ diye sordum. O da olmadığını ama aralarında mutabık kaldıklarını söyledi. Sonra Burak Oğuz’u aradım ve söyledim. O da aralarında anlaşmazlık olduğunu söyledi. Ben de avukatım. Mutlu Tuncer daha sonra dava açtı. Biz avukatı Kubilay Gider ile bir araya geldik ama anlaşamadık. Daha sonra yazılar yazmaya başladı. Burak Oğuz’un FETÖ’cü olduğunu iddia etti. Yazıları görünce Burak Oğuz’la konuştum. Kendisine “emin misin?” dedim. O da bana “ben kendimden eminim” dedi. Sonra tekzip etmedik. Daha çok kişi duymasın ve dedikodusu olmasın diye olayı kapattık. Sonraki süreci zaten hepimiz biliyoruz. Ardından ifadeye çağrılma süreci oldu” dedi.

SERDAROĞLU: BİR KİŞİ ‘HEM CEMAATTE HEM CHP’DE NASIL OLUR’ DİYE KENDİME SORDUM


İzmir’de “Babalar Grubu” davası olmak üzere 10’a yakın mahkemede tanık olarak ifade veren Mali Müşavir Yılmaz Serdaroğlu da mahkemede çeşitli açıklamalarda bulundu. Serdaroğlu, “meslek siyaseti yapmak amacıyla sağ görüşlü mali müşavirler olarak bir dernek kurduk. Bu dernek seçimlere hazırlanıyordu. Burak Oğuz ile de görüşmemiz oldu. O dönem AK Parti ile cemaat arasında kavga derinleşmemişti. Bize ‘hem CHP’de hem de cemaat içinde olanlar var” diyerek Burak Oğuz ile görüşmemizi söylediler. Ben Oğuz ile ofisinde görüştüm. O dönem kendi kendime ‘bir kişi hem CHP’de hem cemaatte nasıl oluyor?’ diye düşündüm. Bize o zamanlarda ağabeylerimiz ayarladı demişlerdi. FETÖ terör örgütü irtibatı nedeniyle KHK ile kapatılan Aktif Grup içinde yer alanlar bize seçimde destek vermediler. Cevdet Özen, İzmir’deki mali müşavirler üst yapılanmasının önemli ismidir. Bize Burak Oğuz’un ismini yanlış hatırlamıyorsam Özcan Damoğlu ya da Metin Balcı verdi. ‘Burak Oğuz cemaattendir’ dediler.

SINDIR: SİZ HAKİM DEĞİLSİNİZ, YARGILAMA YAPMAYIN


FETÖ’cülerin kendisini gizlediğini belirten Serdaroğlu, “Akıncılar Üssü’nde 15 Temmuz gecesi, liderlik yapan Kemal Batmaz görüntüleri gördüğünde ‘bu ben değilim’ demişti. Bu FETÖ’cüler biz yapmadık, değiliz derler” ifadelerini kullanınca duruşmayı izleyen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da “siz hakim değilsiniz, yargılama yapmayın” çıkışında bulundu.

REFİK UZUN: ŞİRKETİN FETÖ İLE ALAKASI YOKTU


Bir dönem AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı’nda bulunan Avukat Refik Uzun, tanık olarak dinlendi. Uzun, “İzmir Genç İş Adamları Derneği üyesiydim. Burak Oğuz da o derneğe üyeydi. 2012’ye kadar kaldı. Daha sonra Afrika ile ticaret yapmak için kurduğumuz YENBU Şirketi’nde ortaklık yaptık. O muhasebesini tutardı. Ben de avukatlığını yapardım. O dönemin başkanı Mehmet Timuroğlu, bu şirketi kurmamızı istemişti. Zaten şirket zarar etti, Burak Oğuz da hissesini devretti. Bu şirketin FETÖ ile alakası yoktur. Tamamen ticaret amacıyla kurulmuştur” dedi.

Mahkeme başkanının ‘şirket Afrika’da FETÖ’nün işlerini yapmak için mi çalışıyordu’ sorusu üzerine Uzun, “kesinlikle böyle bir şey yok. İGİD tüm iş adamlarının, duayen isimlerin geldiği, bakanların başbakanların ziyaret ettiği bir yerdi. Bende burada işadamı camiası olduğundan serbest avukatlığı arttırmak amacıyla katıldım. Oğuz ile orada tanıştık. Sonra bu şirketin muhasebesini tutmak istemedi. Ayrıldı. Şirketin defterleri başka bir muhasebeciye verildi. Burak Oğuz’un bağlantılarını bilmem. FETÖ/PDY ilişkisine şahit olmadım” dedi.

Burak Oğuz, Uzun’a hitaben “beni niye azlettiğinizi de açıklar mısınız?” dedi. Bunun üzerine Uzun, başkan Mehmet Timuroğlu ile ters düşen Oğuz’un muhasebe defterlerinden el çektirildiğini ve daha sonra başka bir muhasebe şirketine defterlerin devredildiğini anlattı.

BABA AHMET OĞUZ: ŞİKAYETÇİ OLUP SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILMAM İÇİN GERİZEKALI OLMAM GEREK


Baba Ahmet Oğuz ise “adaylık çalışmasına katıldım. Kendi köyümün ilk yüksek tahsilini yapan kişiyim. Hem hakkında şikayetçi olmam hem seçim çalışmalarında yer almam zaten mantıksız. Gerizekalı olmam gerek. Benim oğlumla aramda hiçbir problem yok. Kesinlikle hiçbir yerde ‘oğlum FETÖ’cüdür’ şeklinde bir beyanım yoktur dedi.

Bunun üzerine Burak Oğuz “baba seni seviyorum” ifadelerini kullandı. Burak Oğuz’un avukatları mahkemeye sundukları bazı tanıkların da dinlenmesini istedi. Bir dönem Burak Oğuz’un ofisinde çalışan Ferruh Ertan, seçim dönemi fotoğrafçısı Raşit İnan da açıklamalarda bulunarak Burak Oğuz’un FETÖ/PDY bağlantısına şahiit olmadıklarını söyledi.

Egedesonsöz