Canlı yayında 'dönek' tartışması

Canlı yayında 'dönek' tartışması

Tarafsız Bölge'de hukukçu Uğur Poyraz ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu arasındaki 'dönek' polemiği yaşandı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, CHP kurultayının sonuçları tartışıldı. Programda CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in, konuklardan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü  Yaşar Hacısalihoğlu’nun yerli sanayi ile alakalı sözlerine verdiği yanıt programın diğer konuklardan hukukçu Uğur Poyraz gülümseyerek destek verdi.

“DÖNEK”  DENİNCE HACISALİHOĞLU GERİLDİ
“Niye gülüyorsunuz, niye hoşunuza gitti, öyle müstehzi bir tavır yakışıyor mu size?” diyerek tepki gösteren Hacısalihoğlu’na Uğur Poyraz,  “Beni azarlayamazsın, eski döneklikle bu işler olmaz, adını bile değiştirdin sen.” deyince ortam gerildi. Sinirlenen Hacısalihoğlu, “Dönek sensin, hadddini bil, dünyadan haberin yok. Bir de hukukçu olacaksın.” çıkışıyla Poyraz’a yanıt verdi.

AHMET HAKAN REKLAMA GİRDİ
Hacısalihoğlu bir türlü sakinleştirilemeyince Ahmet Hakan, gerilimi azaltmak için reklama girmek zorunda kaldı.

Hacısalihoğlu, eskiden ‘ulusalcı’ kimliğiyle biliniyordu.
2012 yılına kadar ‘laik, ulusalcı’ kimliğiyle tanınan Yaşar Hacısalihoğlu, hükümet yanlısı yorumlarının ardından tartışmalara konu olmuştu. Yaşar Hacısalihoğlu’nun, “Ertuğrul” soyismini sonradan “Hacısalihoğlu” ile değiştirdiği ortaya çıkmıştı.