Çavuşoğlu'nun muhalefet turundan İsrail anlaşması çıktı

Çavuşoğlu'nun muhalefet turundan İsrail anlaşması çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı ziyaret etti. Ziyaretin nedeni ise ilerleyen saatlerde ortaya çıktı. Çavuoğlu'nun CHP lideri ile MHP temsilcisine; "Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın detaylarını anlattığı" öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Çavuşoğlu ve Elitaş’ı parti genel merkezine gelişlerinde Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun makamındaki görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, saat 13.00’teki görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada ”(İsrail'le anlaşma) İsrail'le olan anlaşma da gündeme geldi. Bilgi verdik. Biz Dışışleri Bakanlığı olarak bu anlaşmayı Başbakanlık'a gönderdik. Bu arada darbe girişimi oldu. Sayın Başbakan, Meclis'e henüz göndermedi. Biz Meclis'e giderek bilgi verecek, karar yüce Meclisindir” dedi.

Suriye'deki durumun da ziyarette masaya yatırıldığını belirten Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;  “Biz en başından beri Suriye'deki yönetimin kapsayıcı olması gerektiğini; laik, seküler yönetim olması gerektiğini söylüyor, savunuyoruz. Esasen birçok ülkeyle hem fikiriz. Maalesef ateşkes tam olarak sağlanamadı. İnsani yardım konusunda Türkiye, Birleşmiş Milletler ile aktif olarak çalışıyor. Türkiye, Esed'in gitmesi gerektiğini söylüyor. Bu tutumumuzda değişiklik yok. ABD'nin ve hatta bizzat Obama'nın Menbiç operasyonu bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD'lilerin tekrar Fırat'ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. Şimdi ABD’nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz. FETÖ'nün iadesi için çalışmalarımızı devam ediyoruz. Dosyaları ABD'ye ilettik. Joe Biden ile iade konusunu görüşeceğiz”

İKİNCİ ZİYARET MHP’YE

Çavuşoğlu ve Elitaş ikinci ziyareti ise saat 15.00’te MHP’ye yaptı. Ziyaret sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, ”Son derece faydalı bir görüşme oldu, yapıcı bir ortamda. Dış politika milli politikadır. Dış politika ile ilgili konuları Meclis’imizdeki muhalefet partileriyle de paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.(Sözcü)