Çerkezoğlu: Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz

Çerkezoğlu: Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, torba kanun ile İş Kanunu’nda yazılan temel hakların ortadan kaldırıldığını söyleyerek, “Biz geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Çerkezoğlu, kıdem tazminatı hakkı başta olmak üzere haklarını savunacaklarını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Meclis Dikmen kapısı önünde güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından TBMM Basın Kapısı önünde açıklama yaptı. Çerkezoğlu ve DİSK yöneticilerinin Meclis kampüsüne girmesini CHP, HDP ve TİP milletvekilleri sağladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karşılaştıkları muameleden dolayı milletvekilleri adına DİSK yöneticilerinden özür diledi.

Çerkezoğlu, “Meclis kapısında basın toplantısı yapmak istemiştik. Ne yazıkki yaşananlara işçi sınıfı adına bu tabloya eşlik ettik. Kazanılmış en temel haklar için günlerdir itirazımızı dile getiriyoruz. Yasaların görüşüldüğü TBMM’de siyasi iktidara düşüncelerimizi ifade etmek ve bu yasanın geri çekilmesine ilişkin taleplerimizi ifade etmek için geldik. Ancak sabah erken saatlerden itibaren toplanan arkadaşlarımızın önü kesildi. Sınırlı sayıda arkadaşımızla geldiğimizde de açıklama yapmamız engellendi” dedi.

Sendikalı sendikasız tüm işçiler adına geldiklerini söyleyen Çerkezoğlu, “Yasanın genel gerekçesi son derece olumlu ama yasanın içine baktığımızda işsizlik fonundan patrona yapılan yatırımların artırılması var hatta suç işleyerek kayıt dışı işçi çalıştıran işverene ödüller var ama işçiler açısından numunelik de olsa bir tane madde yok. Bu pandeminin yarattığı yıkımda işçi emekçiyi koruyan bir madde yok” diye konuştu.

Bu kanun teklifinde kıdem tazminatı, iş güvencesi gibi İş Kanunu’nda yazılan temel hakların ortadan kaldırıldığını belirten Çerkezoğlu, “Gençlerimiz işsizlikle boğuşurken gençlerimizi güvencesiz çalıştırmanın pençesine atmaya çalışıyor. 25 yaş altı gençlere, prim bile ödenmeyecek. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Biz geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Çerkezoğlu, kıdem tazminatı hakkı başta olmak üzere haklarını savunacaklarını söyledi.