CHP adayı Erdem Gül'den İstiklal Marşı iddialarına yanıt

CHP adayı Erdem Gül'den İstiklal Marşı iddialarına yanıt

İstiklal Marşı’na eşlik etmediği öne sürülen CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, hakkındaki iddialar yanıt verdi.

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı bir programda İstiklal Marşı’na eşlik etmediği öne sürülmüştü. Program başlarken okunan İstiklal Marşı'nı söylemediği gerekçesiyle eleştirilen Erdem Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hakkındaki iddiaları yalanladı. Gül, "İstiklal Marşı okumam üzerinden çıkarılmaya çalışılan polemikleri hayret ve şaşkınlıkla izliyorum." dedi. 

'MARŞIMIZ KUTSALIMIZDIR'

Erdem Gül, iddialara sosyal medya hesaplarından yanıt verdi. Gül açıklamasında şunları ifade etti:

"Yalancılar, kutsal değerlerimizi seçim malzemesi yapanlar, bizi kandırmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Bütün memleket, İstanbul ve Adalar kazanacak. Yalan kaybedecek."

“İstiklal Marşı okumam üzerinden çıkarılmaya çalışılan polemikleri hayret ve şaşkınlıkla izliyorum. İnsan bazen coşku ile söylemek bazen de içinde duymak ister. Nasıl ki namazlarda Fatiha ve sureler bazen sesli bazen de içimizden okunuyorsa. İstiklal Marşımız milletimizin kutsallarından biridir. Kutsallar üzerinden polemik çıkarılmasını ve bundan siyasi fayda umulmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bu nedenle kutsallar üzerinden yapılacak hiçbir polemiğe tenezzül etmeyeceğim. Milletimizin kutsallarına saygı duyan tüm vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerime saygıyla arz ederim”

'CHP İSTİKLAL MARŞI'NA KARŞI OLAN BİRİSİYLE OLUYOR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da TGRT'de katıldığı bir canlı yayında Erdem Gül'ü İstiklal Marşı'na eşlik etmediği gerekçesiyle eleştirmişti. "HDP'nin adayı İstiklal Marşı'nı okumuyor diyen Erdoğan, “CHP İstiklal Marşı'na karşı olan birisiyle oluyor, Erdem Gül. Bunlar bizim bayrağımıza da karşı değil mi? Bunlar bayrağımızı kongrelerinde dahi asmayacak kadar bayrak düşmanıdır. Yeri geldiği zaman milliyetçiliği kimseden şey yapmazmış. Buyrun bakın bunlarla iş birliği yapıyor. Bunlara tam manasıyla iş tuttunuz ya" ifadelerini kullanmıştı.