CHP Antalya'nın 3 ilçesinde seçimini yaptı

CHP Antalya'nın 3 ilçesinde seçimini yaptı

Antalya'nın Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde CHP örgütleri seçime giderek yeni yönetimlerini seçti.

CHP Muratpaşa ilçe örgütünün mevcut başkanı Hasan Şahin, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi. 

İl çapında en fazla  delegeye sahip olan Muratpaşa ilçesinin adayı olan Hasan Şahin'in yapmış olduğu duygu ve anlam yüklü adaylık konuşması üyeler tarafından ayakta alkışlandı.

Türkiye'nin yönetilemediğini vurgulayan Hasan Şahin konuşmasında şöyle dedi:

"Biz Cumhuriyet Halk Partililer, yarın için direnenleriz. Bizler, Cumhuriyet aydınlanmasının, “tam bağımsız Türkiye” diyen devrimci kadroların bin bir emekle kurduğu şeker fabrikalarını, Tekel, kağıt, çay, fındık, elektrik, demir-çelik, taş kömürü, tank-palet gibi büyük fabrikaları; Etibank, Sümerbank, İşbankası gibi işletmeleri  kuranlarız.

Bakın, Cumhuriyet Halk Partisinin kurduğu tam 278 kamu işletmesinden şu an devlete ait ya da devletin ortak olduğu yalnızca 70 kurum kaldı.

Cumhuriyetin fabrikalarını yok pahasına yabancı sermayeye peşkeş çekenlerle, laiklik ilkesinin altını oyup, dinci gericiliği yaymak isteyenlerle bizim derdimiz var!"

Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerine de değinen Şahin, "AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 81 bin 250 lira maaş aldığı bir düzende, yoksulluk sınırının altında bir asgari ücret kabul edilemez" dedi.

"Bizim,  bu ülkenin deresini dağını taşını talan edenlerle, kadınlarımızı yok sayıp, onları evlerine kapatmak isteyen, katleden anlayışla, işçinin, emekçinin kazandığı üç kuruşu çok görüp, kendi tosuncuklarının vergi borcunu silenlerle kavgamız var!" diyerek sözlerine devam eden Şahin, "Bu düzeni reddediyoruz.  Başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu, bu halk saray bezirganlarına gösterecektir. Hep birlikte göstereceğiz" dedi.

İstanbul’dan Ankara’ya, Kırşehir’den Antalya’ya Millet İttifakı'nın birçok şehirde büyük bir zafer elde ettiğine dikkat çeken Şahin, "Bu zafer asla tesadüf değildir. Bu zafer, planlı, programlı bir şekilde çalışmanın, örgütlü mücadelenin sonucudur" vurgusunu yaptı.

Hasan Şahin sözlerini şöyle bitirdi: "Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, bizim sorunumuz yol yürüdüklerimizle değil, yolunu kaybedenlerle. Bu güzelim ülkeyi dünyaya rezil edenlerle. Bizler buraya tek bir sebep için geldik. Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma için değil! "Adil bir yaşam hakkı için" buradayız! Bizim derdimiz, özgürce, kardeşçe yaşadığımız, zenginleşen, zenginliklerini hakça paylaşan, eşit, demokratik, laik, tam bağımsız Türkiye’yi yeniden kurmak."

CHP KEPEZ'DE ÖNDER KURNAZ'LA YÜRÜYECEK

Öte yandan, Antalya'daki seçimlerde en heyecanlı rekabetin yaşandığı ilçe ise Kepez oldu.

CHP Kepez ilçe örgütünde yarış mevcut başkan Servet Yıldız ile daha önce gençlik kollarında yetişen Önder Kurnaz arasında geçti.

CHP Kepez ilçe başkanlığına 51 oy fark ile seçilen Önder Kurnaz oldu.

KONYAALTI'NDA ÜYELER ONUR DURUK DEDİ

Kıyasıya yarışın yaşandığı bir diğer ilçe de Konyaaltı oldu. 

Konyaaltı ilçesindeki mücadele mevcut başkan Onur Duruk ile rakibi Beyazıt Canelli arasında geçti. Nazım Hikmet Kongre ve Fuar merkezinde yapılan seçimde kazanan mevcut başkan Onur Duruk oldu.

Nuran YILMAZ - ANTALYA

YURT HABER