CHP: Bildirinin kaya gibi arkasındayız

CHP: Bildirinin kaya gibi arkasındayız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin CHP Parti Meclisi Bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, “CHP olarak önce şunu söyleyelim, demirden korksak trene binmeyiz. Cumhurbaşkanı’nın tehditleri, Başbakan’ın hakaretleri ve hedef göstermeleri bizi yıldıramaz. Bu bildirinin kaya gibi arkasındayız” dedi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özel, AKP’nin CHP Parti Meclisi Bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin şöyle dedi:


“CHP olarak önce şunu söyleyelim, demirden korksak trene binmeyiz. Cumhurbaşkanı’nın tehditleri, Başbakan’ın hakaretleri ve hedef göstermeleri bizi yıldıramaz. Bu bildirinin kaya gibi arkasındayız. Ne söylediğimizi biliyoruz.


Bir partinin grup başkanvekilini ve eş başkanlarını içeri atan ve bunu savunabilen birilerinin bugünkü açıklamalarından aynı tehdidi bize yaptıklarını görüyoruz. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Demirden korksak trene binmeyiz. Erdoğan’dan korkan Erdoğan’ın bugün yaşadığı duygu ve korkuların bin katını yaşasın. Bizim ne Erdoğan’dan ne bir başkasından korkumuz yok.


CHP olarak doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Hapisse hapis ama Erdoğan’ın yaratmaya çalıştığı korku ortamının bizi yıldırmasına ve sindirmesine izin vermeyeceğiz.


Bugün onun talimatıyla, açık talimatıyla Sayın Abdülhamit Gül tarafından bir suç duyurusunda bulunduğu anlaşılıyor. Bu suç duyurusunu bağımsız bir yargı ele alırsa suç duyurusundan bir suç duyurusu çıkar ve o suç duyurusu yani savcı belki o suç duyurusuyla haberdar olduğu bildirimizi okuduğunda AKP’nin yöneticilerine, bakanlarına ve başbakanına ve dönemin başbakanına işlem yapmak zorunda kalabilir. Bu suç duyurusu için şunu söylemek lazım. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.”