CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğuna kim oturacak: İşte 4 isim!

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğuna kim oturacak: İşte 4 isim!

Akif Hamzaçebi'nin CHP Genel Sekreterliği'nden istifasının ardından yerine gelecek isimler konuşulmaya başlandı.

CHP'de Akif Hamzaçebi'nin Genel Sekreterlik koltuğunu bırakmasının ardından kulisler hareketlendi.

Kulislerde Genel Sekreterlik için konuşulan isimler ise şöyle: Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, Haydar Akar ve Haluk Koç

Aday listelerinin netleşmesinin ardından CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin, yönetimdeki görevinden sürpriz istifası gündeme bomba gibi düştü.

Beklenmeyen istifanın ardından, partide bir zamanlar iki numaralı koltuk olarak görülen Genel Sekreterlik koltuğuna kimin oturacağı konusunda gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

Akif Hamzaçebi'den istifa sonrası ilk açıklama

Hamzaçebi’nin istifasının hemen ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski yardımcılarından, PM Üyesi Tekin Bingöl ile buluşması kulisleri hareketlendirdi.

Düzgün Haber’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun, Tekin Bingöl’e görüşmede Genel Sekreterlik görevini teklif etmiş olabileceği konuşuluyor.

Uzun süre CHP yönetimde teşkilatlardan sorumlu olarak görev yapan Bingöl, kendi isteği ile son MYK’da parti görev almamıştı.

TOPRAK VEYA AKAR
CHP Kulislerinde, Genel Sekreterlik makamı için PM üyeleri Haydar Akarve Erdoğan Toprak’ın isimleri de kulislerde dillendiriliyor.

MYK’DAN BİR İSMİ KAYDIRABİLİR
MYK’nın sayısının fazlalığından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkan Yardımcılarından birisini Genel Sekreterlik makamına kaydırabileceği de belirtiliyor.

Öte yandan Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre ise, Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olan Haluk Koç'un da isminin Genel Sekreterlik koltuğu için konuşulduğu ifade edildi.