CHP'de o isim sessiz sedasız Twitter ve Facebook kapak fotoğraflarını değiştirdi

CHP'de o isim sessiz sedasız Twitter ve Facebook kapak fotoğraflarını değiştirdi

CHP'de kurultayın ardından gözler yine belediyelere ve yerel seçim için konuşulan isimlere çevrildi. Belediye Başkan adayı olmak isteyenlerden hamleler gelmeye başladı.  Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran Parti Meclisi'ne aday olmaktan vazgeçmesinin akabinde resmi Twitter ve Facebook hesaplarının kapak fotoğraflarını İstanbul silüeti yaptı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir önce A Takımı'nda Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran 3-4 Şubat'ta gerçekleşen CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne aday olmadı. Cankurtaran, Kurultay'dan bir gün sonra da resmi Twitter ve Facebook hesaplarının kapak fotoğraflarını değiştirdi. 

Cankurtaran'ın daha önce twitter ve Facebook kapak fotoğraflarında CHP mitingi görüntüsü ve üzerinde de kendi resmi ve CHP'nin logosu bulunuyordu. Kapak fotoğrafının üzerinde de 'Yasemin Öney Cankurtaran CHP Genel Başkan Yadımcısı, Adalet ve Cesaret için...' yazıyordu. Cankurtaran değiştirdiği kapak fotoğrafında ise İstanbul silüeti yer alıyor. Cankuran'ın bu değişikliği, 2019'da yapılacak Yerel Seçimler'de CHP'nin İstanbul adayı olmak istiyor şeklinde yorumlandı. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım" demişti.

Kurultay'dan Önce...

Kurultay'dan Sonra...

BUGÜN KULİSLERE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'de bugünkü yazısında CHP'nin İstanbul belediye başkanlığı için Yasemin Öney Cankurtaran'ı, İzmir için de Kamil Okyay Sındır'ı düşündüğünü öne sürmüştü.

CHP 36. Olağan Kurultayı’nda PM'nin yanı sıra yerel seçimlere yönelik kritik bir hamle de yapıldığını ifade eden Bayer, "Mevcut MYK üyelerinden iki ismin aday olmamasının sebebinin Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimler üzerinde yaptığı ‘hesap’ olduğu ortaya çıktı" diye belirtti.

Bu iki ismin, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve eski CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır olduğunu ifade eden Bayer, "Cankurtaran’ın İstanbul, Sındır’ın da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda değerlendirileceği kulislere yansıdı" dedi. 

Yalçın Beyer'in yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, CHP 36. Olağan Kurultayı’nda PM’yi oluştururken yerel seçimlere yönelik kritik bir hamle yaptığı ortaya çıktı. Mevcut MYK üyelerinden iki ismin aday olmamasının sebebinin Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimler üzerinde yaptığı ‘hesap’ olduğu ortaya çıktı.

CHP liderinin tavsiyesiyle Parti Meclisine aday olmayan bu iki isim, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır idi. Cankurtaran’ın İstanbul, Sındır’ın da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda değerlendirileceği kulislere yansıdı.