CHP'de şölen havasında kongre

CHP'de şölen havasında kongre

CHP İzmir’de tamamlanan delege seçimlerinin ardından start alan kongre maratonunda 9 ilçede yeni yönetimler belirlenirken, takvimin sonucu merakla beklenen ilçelerinden biri de Buca…

Özgür Tuğrul / YURT

CHP Buca Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Kasım Akdağ ile yarışacak.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 10 Aralık’ta gerçekleşecek ilçe kongresiyle ilgili YURT’a özel açıklamalarda bulundu. Kaya, “2019 yılı iktidar yürüyüşümüz olacak” şeklinde konuştu.

BUCA 2019’A HAZIR

Kaya “Buca Örgütü bu noktada çok deneyimli bir örgüt. Yeter ki fiziki koşulları ve zemini oluşturabilelim. Başka şeylerle ve birbirimizle uğraşmayı bıraktık biz. Asıl mesele bu ve o yüzden 2019’a hazır. Ne kadar önemli bir seçimin bizi beklediğini biliyorlar. Biz söylemde değil, uygulamada yapıyoruz artık her şeyi. 2019’da belediye başkanıyla, meclis üyeleriyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, mahalle delegasyonlarıyla, mahalle temsilcileriyle hazır ve örgütlüyüz.  Beni 2 yıl sonra değiştirebileceklerini biliyorlar, ama 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Biz mahalle ve delege toplantılarında ben kendime oy istemekten öte şunu söylüyorum; artık birbirimizdeki eksikleri, kavgaları, nefreti bir kenarda tutun, 2019’da çocuklarınız için, geleceğimiz için bir şeyler yapmak zorundasınız. Genel siyaset noktasında da hareketlenmeleri gerektiğini söylüyorum. Varsa eksiğimiz aramızda gidermeliyiz. “ dedi.

BUCA’DAN MEŞALEYİ YAKACAĞIZ

2019’da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Kaya, “Bizim için 2019 süreci çok kıymetli. Referandum sürecinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Oylarımızı da yükselttik. 204 bin oy aldık. İzmir’de oyunu yükselten 2 ilçeden biri biziz. Bu benim başarım değil, bizim başarımız. Buca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olmaya başladı artık. Referandum da bunu başardık, 2019 yılında da bunu başaracağız.  Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız. Buca’dan meşaleyi yakacağız. Genel Başkanımızın devrimci yürüyüşü dönüm noktasıdır. Bu yürüyüşle; binler, on binler, yüz binler ve milyonlara ulaştı. Bundan sonra da aslında AKP’nin bitişinin başlangıcı oldu. O günden bugüne bakarsanız; AKP, daha da kan kaybetmeye başladı. Diyorlar ki; “İYİ Parti, sizden oy alacak” Hayır, İYİ Parti, AK Parti’den oy alacak.  2019’a iyi hazırlanmamız lazım. Kim olursa olsun, gecesini gündüzüne katması lazım. Diken üstünde oturacaksın” 

ŞÖLEN HAVASINDA KONGRE

Demokrasi havasında, Cumhuriyet Halk Partisi Buca örgütüne yakışır bir şekilde olacağını düşünüyorum.  Bir yerde kıyasıya yarış olacak, heyecan olacak ama kazananın da kaybedenin de olmadığı bir mantığı benimseyerek bunu yapmalıyız. Bu bir bayrak yarışı aslında. Sen bayrağı teslim ediyorsun, senin yerine gelen kişi o bayrağı alıyor ve o başlıyor çalışmaya. Bu yüzden şunu söylüyorum; Buca’nın seçimi farklı olacak, heyecanlı ve dinamik olacak. Bizim kongremizden ben ne istiyorum çıkmalı. Ne istiyor Buca örgütü: Cumhuriyet Halk Partisi artık iktidar olsun istiyor. Kongrelerimiz, fikirlerin konuşulduğu, fikirlerin paylaşıldığı bir yer olmalı, kavganın, gürültünün olduğu bir yer değil. Bir iktidar kurultayı gibi olmalı, sevgi-emek kurultayı gibi yapmalıyız. Bunlar daha önce yapıldı. Bir daha neden yapılmasın? Biz Buca’da bunu yapıyoruz. Herkes de bunu sağlayabilir.