CHP'deki kritik toplantıda kongrelere devam kararı çıktı

CHP'deki kritik toplantıda kongrelere devam kararı çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat Ankara'da biraraya geldi. Toplantı sonunda uzlaşı çıktı. Kongre süreci devam ediyor.

Barış CAN / YURT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda CHP'nin İstanbul'daki il ve ilçe kongreleri dün duruduruldu. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazıda "CHP İstanbul il ve ilçelerinde yapılacak olan, il-ilçe olağan genel kongreleri dahil kongre süreci durdurulmuştur" ifadesi kullanıldı.

CHP LİDERİ İLE CANPOLAT GÖRÜŞTÜ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüştü. Daha sonra bu görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl sekreteri Hakkı Sağlam da dahil oldu. Ankara'daki kritik toplantı sonucunda İstanbul'daki kongrelerin kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı.

'KONGRELERE DEVAM'

Kurultaya devam kararı alındı. Cemal Canpolat ve İl Sekreteri Hakkı Sağlam Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP İstanbul İl Kongresi ve İlçe Kongreleri kalındığı yerden devam edilecek. Blokajlar da devam edecek. Kongrelere kalındığı yerden devam edileceğini YURT yazarı Süleyman Kılıç'a doğrulayan Hakkı Sağlam, 'Kongreler devam edecek' dedi.

'CHP İÇERİSİNDE KAVGA ARAYANLARIN HEVESİ KURSAKLARINDA KALDI'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yakın çevresine çok demokratik bir ortamda yapılan kongre sürecinin devam kararından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 'CHP İçerisinde kavga arayanların hevesi kursaklarında kaldı. Bunlar bir kavganın değil CHP'de var olan uzlaşı kültürünün daha gelişerek yansımasıdır' dedi.