CHP'den Bakan Soylu'ya çağrı: Mevzuatla ilgili bir sorun yaşıyorsanız destek vermeye hazırız

CHP'den Bakan Soylu'ya çağrı: Mevzuatla ilgili bir sorun yaşıyorsanız destek vermeye hazırız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Literatürde, bizim Afet Bölgesi diye bir kavramımız yok ama onun tam karşılığı olan Genel Hayata Etkililik" sözleri üzerine CHP heyeti adına açıklama yapan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Mevzuatta ne eksiklik varsa parlamentoda CHP olarak, eksikliklerin tamamlanmasıyla alakalı bütün desteğimizi vereceğimizi kamuoyuna bir kere daha ifade ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Literatürde, bizim Afet Bölgesi diye bir kavramımız yok ama onun tam karşılığı olan Genel Hayata Etkililik" sözleri üzerine CHP heyeti adına açıklama yapan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Mevzuatta ne eksiklik varsa parlamentoda CHP Grubu olarak, eksikliklerin tamamlanmasıyla alakalı bütün desteğimizi vereceğimizi kamuoyuna bir kere daha ifade ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu. 

CHP Heyeti, sel felaketinin yaşandığı Giresun'da incelemelerde bulundu. 'Afet bölgesi' ilan edilmesi çağrılarına karşı İçişleri Bakanı Soylu, "Literatürde, bizim Afet Bölgesi diye bir kavramımız yok" sözlerine karşı CHP heyeti, mevzuatla ilgili değişiklik yapılması için TBMM'de destek vermeye hazır olduklarını açıkladılar. 

"BÜTÜN DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ"

CHP heyeti adına konuşan Bayraktutan, şunları söyledi:

"Mevzuatta ne eksiklik varsa parlamentoda CHP Grubu olarak, eksikliklerin tamamlanmasında bütün desteğimizi vereceğiz. Burada hiçbir mazeret olmamalıdır. Giresunlu, büyük bir afetle karşı karşıyadır. Mevzuatın dar kalıplarına sığınarak mevcut afetin ağır etkilerini ortadan  kaldırmak bizim için bir görevdir. Mevzuatla ilgili herhangi bir mazeretin kamuoyunun veya yasaların önünde olmaması gerektiğini söylüyoruz." 

MEVZUATLA İLGİLİ BİR SORUN YAŞIYORSANIZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, belediye ve kaymakamlığın sel felaketinin verdiği zararın altından kalkmasının zor olduğuna dikkat çekerek, Bakan Soylu'ya "Eğer mevzuatla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, CHP düzeltilmesi için her türlü desteği vermeye hazırdır" çağrısında bulundu.