CHP'den çarpıcı Kalkınma Planı yorumu: On yıl boşa kürek çekmişiz

CHP'den çarpıcı Kalkınma Planı yorumu: On yıl boşa kürek çekmişiz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sunulan Kalkınma Planı'yla ilgili "İyimser hedefler tutarsa Türkiye 2023'te Dünya'nın en büyük ekonomileri liginde 17.sırada kalacak. Neye göre kalacak? Meclis'ten çıkmadan kadük olacağı belli olan plana göre" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sunulan Kalkınma Planı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 11.Kalkınma Planı'nı değerlendiren Öztrak, "2013 yılında kişi başına düşen gelir 12 bin 480 dolardı. Şimdi plan ne diyor? 10 yıl sonra 12 bin 484 dolar olacak diyor. Yani 4 dolar artış var. 10 yıl boşa kürek çekmişiz" dedi.

Öztrak'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Başbakanken vaadettiğinin yarısını tek adam olarak zar zor verebilecek.

-İyimser hedefler tutarsa Türkiye 2023'te Dünya'nın en büyük ekonomileri liginde 17.sırada kalacak. Neye göre kalacak? Meclis'ten çıkmadan kadük olacağı belli olan plana göre.

-Böyle giderse ülkemiz uzun yıllar sonra dünyanın en büyük yirmi ekonomisi liginden düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

-(Erdoğan'ın muhalefetle görüşebiliriz açıklaması) İktidar eğer samimiyse biz görüşlerimizi zaten açıklıyoruz açıklamaya da devam ederiz.

-Erdoğan, kendi milletvekilleriyle görüşürken faizleri düşürmedi o yüzden görevden aldık dedi. Kendisini uyarmışlar, piyasalar alınıyor böyle demeyin demiş. Ondan sonra 'iletişimi zayıftı' falan dediler.

-Ekonomi yönetiminin vebali Merkez Bankası başkanına bırakılmaya çalışılıyor. Millet buna kanmaz.

-(Yeni Parti sorusu) Ümmeti bölme laflarına bakılacak olursa öyle anlaşılıyor ki bu işten çok korkmuş. Milleti bölmeyi bırakın işler ümmeti bölme noktasına gitmiş.