CHP'den Erdoğan'a bilimsel cevap

CHP'den Erdoğan'a bilimsel cevap

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu'na “mankafa” demesine yanıt olarak "Bazen bazı kelimeler bazı şeylerin içine gizlenir ve o ‘mankafa’nın içindeki ‘man’ akla kleptomanın içinde ‘man’ı getiriyor, nedir kleptoman; hırsızlık hastalığıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “mankafa” sözüne, “Sokakta çocukların kavgada birbirine kullandığı terimleri siyaset terminolojisine katmaya başladı. 'Mankafa' diyor, nereden çıktı bu, çünkü kafa Man’da. Bazen bazı kelimeler bazı şeylerin içine gizlenir ve o ‘mankafa’nın içindeki ‘man’ akla kleptomanın içinde ‘man’ı getiriyor, nedir kleptoman; hırsızlık hastalığıdır” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt vererek, sert eleştirilerde bulundu. Özel, şunları söyledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü yaptığı konuşmasında artık siyaseten üslubu sertleştirmenin falan ötesinde hakaretin de ötesinde iyice sokakta çocukların kavgada birbirine kullandığı terimleri siyaset terminolojisine katmaya başladı ve Genel Başkanımıza ‘mankafa’ diye bir tanımlama yaptı. Ama nereden çıktı şimdi bu kadar tartışma varken…

“KLEPTOMAN HIRSIZLIK HASTALIĞIDIR”

'Mankafa' diyor, nereden çıktı bu, çünkü kafa hala Man’da ve bilinçaltında sürekli 'ne var acaba Man Adasında bunların elinde'. Ve kafa Man’da olunca böyle bir yaklaşım. Bazen bazı kelimeler bazı şeylerin içine gizlenir ve o ‘mankafa’nın içindeki ‘man’ akla kleptomanın içinde ‘man’ı getiriyor, nedir kleptoman; hırsızlık hastalığıdır. Vatandaşın vergilerini ödemeyip bir ölçüde vatandaşın cebine gireceği parayı kendi cebinde tutmak isteyen yetimin hakkını çalmaya alışmışların sığındığı bir adadır Man Adası.

“KUDÜS AKP HESABIYLA YARIM ZARRAB ETMİYOR”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karaman İl Kongerinde yaptığı konuşmaya anımsatan Özel, “Biz dış politikanın Karaman İl Kongresinde tribünlerden alkış almak için kullanılacak bir mesele olmadığının bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Ya Karaman’da söylediklerini diplomatik olarak yapacaksın seni dünya ciddiye alacak kararlılıkla arkasında duracaksın. Amerika’yı tanımamak ne demek, tanımıyorsan orada niye hala büyükelçin duruyor, tanımıyorsan diplomatik ilişkilerin niye sürüyor? Bunun sonuçları ne olur? Şimdi Karaman’dan üfürüyor ama öbür tarafta bir şey estiği yok. Şunu da görmek lazım, Reza Zarrab için iki tane nota verdiniz. Kudüs için nota verdiniz mi? Üç semavi dinin merkezi Kudüs onun için herkesin seferber olduğu arkasında durduğu Kudüs AKP hesabıyla yarım Zarrab etmiyor. Sen Zarrab için iki nota ver, Kudüs için kılını kıpırdatma. Karaman kongresinde kaplan kesiliyor ama Kudüs ile ilgili adımları atmaya geldiğinde 'pek yakında o adımları da atacağız inşallah' diyor. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil.”

Rıdvan Dilmen’in “parkasız Deniz Gezmiş” sözünü de değerlendiren Özel, “Rıdvan’ın bu yorumu gerçekten vicdanı bir benzetme değil şeytani bir benzetme olmuş. Bu şeytani benzetme kabul edilebilir bir şey değil. Bu ifade olsa olsa Deniz Gezmiş’in mezarda kemiklerini sızım sızım sızlatır” dedi.

“FETULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜN MÜ?”

AKP'nin Man Adası belgelerini konuşmak istemediğini savunan Özel, şunları kaydetti:

“Man Adası belgelerini konuşmak istemiyorlar ve kapı duvar. Biz istiyoruz konuşulsun. Bir kişi konuşuyor Süleyman Soylu. Çok ağır hakaretler ediyor. Süleyman Efendi sen Amerika’ya gittin mi, Fetullah Gülen ile görüştün mü? Süleyman kafaya şimdi şunu söylemek gerekir, önümüzdeki hafta gensoru geldiğinde hala daha o sorulara cevap vermediysen o sorularla ilgili net olarak tarihleri de sana bir kez daha sana soracağız ve nerede olduğunu ispatlamanı isteyeceğiz, o tarihi sen biliyorsun, ben de biliyorum. 'Gitmedim' diyemedi. Cumartesi günü Süleyman Soylu’ya bir isim verdik, Vedat Demir. Birlikte Fetullah Gülen’in yanına gittin, Demokrat Parti’deyken Genel İdare Kuruluna aldın. Cevap vermiyorsa istifa edecek.

“ŞİRKET MAN ADASINDA, SAHİBİ ZİYA ENİŞTE”

Süleyman Soylu’ya size dağıtacağımız bu belgeyi bir örneğini de yollayacağız. Bu belge Man Adasında BUMERZ Limited’in hangi tarihte kurulduğunu ve kurucu olarak da Ziya İlgen’in bizim eniştenin imzasını bulunduruyor. Çok basit bir şey yapacak Süleyman Soylu bu belgeyi Man Devleti’nden internet sitesine girip abonelik ödeyerek edinebilir. Bu elimizdeki Ziya İlgen ve imzasını hem Jandarmadan hem dünya kriminal labratuvarlarından akredite kuruluşlarla çalışıp bu imzasının sahte olduğunu ispatlasın. Bu belgenin sahte olduğunu ispatlasın. Mühürlü Ziya enişte imzalı. Bu şirket adı Bumerz’dir, Bumerz Burak, Mustafa Erdoğan ve Ziya enişte... Bu şirket Belwey Limidet Şirketi tarafından hisseleri alınacak sonra da o konuştuğumuz büyük paralar gelip arada pay edilecektir. Şirket Man Adasında. Sahibi Ziya enişte. Süleyman Soylu Man Adasındaki şirketi ispat edeceksiniz diyor. Belge burada. Daha belge çok istediği zaman istediği kadar dağıtacağız.”